Νοσοκομείο Αμμοχώστου: Ξεκίνησε η σταδιακή εκκένωσή του


Καλά στην υγεία τους είναι οι τρεις άνδρες, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που μεταφέρθηκαν χθες βράδυ και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής ΟΚΥΠΥ Λάρνακας - Αμμοχώστου Γεώργιος Καροτσάκης, ανέφερε ότι «το τρίτο περιστατικό μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο γύρω στις 10.30 χθες βράδυ. Η κατάσταση της υγείας των ασθενών είναι καλή, το βράδυ κύλησε ομαλά, ήταν ευδιάθετοι και παρακολούθησαν τηλεόραση, ενώ δεν παρουσιάστηκαν οποιεσδήποτε επιπλοκές είτε οποιοδήποτε πρόβλημα».

Πρόσθεσε ότι «τώρα εισερχόμαστε στην δεύτερη φάση, αφού σιγά σιγά θα αρχίσει η εκκένωση ολόκληρου του Νοσοκομείου Αμμοχώστου και θα ακυρωθούν χειρουργεία, που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν και οι ασθενείς θα αποστέλλονται για τις επεμβάσεις στο Νοσοκομείο Λάρνακας ή ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές. Εκτός από το Γυναικολογικό και το Παιδιατρικό Τμήμα άρχισε και η εκκένωση της Μονάδας Εντατικής Παρακολούθησης για να φιλοξενήσει άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό».

Εξήγησε ότι «η εκκένωση του Νοσοκομείου δεν γίνεται επειδή υπάρχει κίνδυνος για τους ασθενείς ή τους κατοίκους της περιοχής, αλλά γιατί βλέπουμε να αυξάνονται δυστυχώς τα κρούσματα κορωνοϊού και χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Γνωρίζουμε την κατάσταση των ασθενών που έχουν τον ιό και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προφύλαξης και απομόνωσης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Καροτσάκης είπε πως «στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου υπάρχουν τα φάρμακα και τα αναλώσιμα, ωστόσο γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία για αντιμετώπιση του ιού. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τι θα διαγνώσουν οι γιατροί θα υπάρξει στήριξη στους ασθενείς, αφού στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου υπάρχουν όλες οι ειδικότητες των γιατρών και οτιδήποτε χρειάζεται θα τους παρασχεθεί».

Σημείωσε για άλλη μια φορά ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της περιοχής και δεν υπάρχει κίνδυνος για κανένα άτομο. Οι οικογένειες των ασθενών πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε πολύ καλά χέρια έμπειρου προσωπικού, δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε επιπλοκές και θα κάνουμε το παν για την αποθεραπεία τους».