Νικόλ Πεταλλίδη: Η Κύπρια δημοσιογράφος της Wall Street!


Έχει καταγωγή από την Κύπρο και καθημερινά ενημερώνει τους τηλεθεατές στις ΗΠΑ για την πορεία των δεικτών του Χρηματιστηρίου στη Wall Street.

 

O λόγος για την Ελληνοκύπρια δημοσιογράφο Νικόλ Πεταλλίδη η οποία είναι κόρη της Κύπριας Φανής Πεταλλίδη, ιδρύτριας και εκδότριας της ιστορικής εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ.


Who is who

Η Νικόλ Πεταλλίδη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 20 Σεπτεμβρίου του 1971 και αποφοίτησε από το Buckley Country Day School το 1985 και το The American University το 1993. Το 1998 παντρεύτηκε τον οδοντίατρο του Μανχάταν Νικόλαο Τσιόλα.


Επαγγελματική καριέρα
Άρχισε την επαγγελματική της καριέρα σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Νέας Υόρκης, καλύπτοντας και παρουσιάζοντας οικονομικά θέματα. Εργάστηκε ως βοηθός παραγωγός στο CNBC (ανήκε στην Dow Jones Television), συνεργαζόμενη με τη γνωστή δημοσιογράφο Μαρία Μπαρτιρόμο για τα ρεπορτάζ που αφορούσαν το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στη συνεχεία εργάστηκε στην Bloomberg Television ως παρουσιάστρια, εξακολουθώντας να ασχολείται με το οικονομικό ρεπορτάζ, καθώς και στο CW11E και στο CNN.


Συνεργασία με Fox Business Network

Τον Σεπτέμβριο του 2007 άρχισε συνεργασία με το Fox Business Network, ως μία από τις κύριες παρουσιάστριες, μεταφέροντας τις οικονομικές εξελίξεις της Γουόλ Στριτ. Ένα πρόγραμμα, που μεταδιδόταν μέσω δορυφόρου σε όλο τον κόσμο.


Της αρέσει πολύ η δουλειά της


Σε παλαιότερη συνέντευξη που έχει παραχωρήσει και ανασύραμε από το αρχείο του ΑΠΕ, διαβάζουμε:
«Μου αρέσει πολύ αυτό που κάνω, χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση των οικονομικών εξελίξεων αλλά και των θεμάτων που επηρεάζουν την αγορά και τις διαπραγματεύσεις στο χρηματιστήριο. Πάντα προσπαθώ να βρίσκω χρόνο για την οικογένειά μου, γιατί οι ειδήσεις τρέχουν συνεχώς, όπως και ο χρόνος που ποτέ δεν τον προλαβαίνουμε. Επομένως πέραν των επιτυχιών και της δημοσιότητας χρειαζόμαστε να χαιρόμαστε τα απλά πράγματα της ζωής, την αγάπη και τη ζεστασιά των δικών μας ανθρώπων».


Παρουσιάστρια και εθνικής παρέλασης
Τέλος να σημειωθεί ότι η Νικόλ Πεταλλίδη μαζί με τον επίσης ελληνικής καταγωγής,  Έρνι Ανάστο, εδώ και μια 10ετια είναι τα πρόσωπα που μεταδίδουν live από  channel 9, κανάλι του ομίλου FOX,  την εθνική παρέλαση των Ελλήνων από την 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης,  για την ανεξαρτησία της Ελλάδος από τους Τούρκους το 1821.


ΠΗΓΗ: inbusniessnews.reporter.com.cy