Νευραλγικό σημείο για τη Μητρόπολη Κωνσταντίας–Αμμοχώστου η Αγία Νάπα


Η Αγία Νάπα αποτελεί για τη Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου νευραλγικό σημείο, αφού στο κέντρο της βρίσκεται η αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας, αναφέρει ο Μητροπολίτης Βασίλειος

Ο Μητροπολίτης που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο Μποσζέ (Bossey) της Ελβετίας, συμμετέχοντας σε συνάντηση της Συντακτικής Επιτροπής της Επιτροπής «Πίστεως και Τάξεως» του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, ενημερώθηκε για την εκλογή του Χρίστου Ζαννέττου, στη θέση του Δημάρχου Αγίας Νάπας και απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή εκφράζοντας «συγχαρητήρια και ευχές για δύναμη και ενίσχυση στο έργο που αναλαμβάνει».

Στην επιστολή του ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι «η Αγία Νάπα, εκτός από ένα δημοφιλές τουριστικό μέρος, αποτελεί για τη Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ένα «νευραλγικό σημείο» της ελεύθερης εκκλησιαστικής περιφέρειας καθ’ ότι, στην «καρδιά της» βρίσκεται η αρχαία Μονή της Αγίας Νάπας».

Προσθέτει ότι «στον σημαντικό αυτό θρησκευτικό και ιστορικό χώρο, μετά από πολυετείς προσπάθειες, έγινε κατορθωτή κατά το παρελθόν έτος 2019, η έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, ανάδειξης και προβολής του, με τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία έρχονται στο φως και ανάγονται σε αρχαιότερες περιόδους, να προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο όλο έργο».

Επιδίωξή όλων, σημειώνει ο Μητροπολίτης στην επιστολή του «είναι να δώσουμε στους Κύπριους και τους ξένους επισκέπτες ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού μας της Κύπρου. Πρέπει να δώσουμε πολιτισμό, ωστόσο, παρά το γεγονός ότι είμαστε πλούσιοι στον πολιτισμό, εντούτοις αδυνατούμε να τον αναδείξουμε».

Ο Αμμοχώστου – Κωνσταντίας Βασίλειος διαβεβαίωσε «το νέο Δήμαρχο Αγίας Νάπας ότι η Μητρόπολη και η Εκκλησία γενικότερα, θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του, για την επιτέλεση του πολύπλευρου έργου του».