Νετανιάχου-Ερντογάν: Αστείο να με κρίνει ο κατακτητής της Β.Κύπρου

Νέα λεκτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Βενιαμίν Νετανιάχου και του  Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν σε την ώρα που οι δυο χώρες βρίσκονται σε προεκλογικό πυρετό. Για μια ακόμη μια φορά ο Βενιαμίν Νετανιάχου  ξεσπάθωσε στο twitter  εναντίων του Ερντογάν με αναφορές στην κατοχή της Κύπρου και την γενοκτονία των Κούρδων.

«Ο Ερντογάν, ο δικτάτορας που στέλνει δεκάδες χιλιάδες πολιτικούς αντιπάλους στη φυλακή, διαπράττει γενοκτονία εναντίον των Κούρδων και κατέχει τη Βόρεια Κύπρο, κάνει κήρυγμα σε εμένα το Ισραήλ και τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις Άμυνας, τη δημοκρατία και την ηθική του πολέμου. Είναι αστείο».

Benjamin Netanyahu@netanyahu

Erdogan, the dictator who sends tens of thousands of political opponents to prison, commits genocide against the Kurds, and occupies Northern Cyprus, preaches to me, to Israel, and to the Israel Defense Forces, about democracy and the ethics of war. A joke.

6,143 Twitter Ads info and privacy

2,910 people are talking about this

Τις προηγούμενες μέρες  ο Τούρκος Πρόεδρος είχε δηλώσει «Νετανιάχου σύνελθε, εσύ είσαι ο τύραννος» Συγκεκριμένα σε προεκλογική ομιλία του ο κ. Ερντογάν είπε ότι «ο ληστής που είναι επικεφαλής του Ισραήλ, λέει να μην μας δίνει μαθήματα ο άνθρωπος που έχει τους δημοσιογράφους στις φυλακές της Τουρκίας».  Έι Νετανιάχου, σύνελθε, εσύ είσαι ο τύραννος που δολοφονεί τα εφτάχρονα παιδάκια των Παλαιστινίων, εσύ είναι ο τύραννος που καταδικάζει τις γυναίκες σε κελιά. Εσύ μπαίνεις στους ιερούς μας χώρους εκεί με αρβύλες αστυνομικών και στρατιωτών. Εμείς σε αυτή τη χώρα δεν προσβάλαμε κανένα Εβραίο. Μην μας προκαλείτε εμάς. Θα σας ζητήσουμε λογαριασμό στη διεθνή κοινότητα. Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών μου να μην μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε κάθε επίθεση που γίνεται στα τζαμιά μας, οι διεθνείς συνομιλίες συνεχίζονται. Όλοι και αν σιωπήσουν εμείς δεν θα σιωπήσουμε», ανέφερε.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν η ηθοποιός Ροτέμ Σελά μίλησε για αραβική μειονότητα του Ισραήλ, για να λάβει την απάντηση από τον Βενιαμίν Νετανιάχου ότι το Ισραήλ αποτελεί αποκλειστικά κράτος «μόνο του εβραϊκού λαού».