Επ. Αμμοχώστου: Σπουδαία κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης από Υπεραγορά


Η Υπεραγορά Mega Cash & Carry στη Δερύνεια, σε συνεργασία με την δράση "Σε αναμονή", προχώρησε σε μία πολύ όμορφη κίνηση, που στόχο έχει τη βοήθεια συνανθρώπων μας που - λόγω και των δύσκολων εποχών - τα φέρνουν δύσκολα βόλτα, ούτως ώστε να έχουν όλα τα σπίτια φαγητό στο τραπέζι.

Αναλυτικά η δράση:

Μια νέα πρωτοβουλία με στόχο την βοήθεια σε ανθρώπους που έχει ανάγκη, αγκαλιάζεται από του Κύπριους και μεγαλώνει συνεχώς. Η Δράση «Σε Αναμονή Κύπρος», η οποία ξεκίνησε και ήρθε από την Ελλάδα έχει σκοπό να βοηθά και να στηρίζει άπορους συνανθρώπους μας προσφέροντας τους καθημερινά βασικα αγαθά όπως ψωμί, γάλα, κρέας κτλ, που για κάποιους είναι δεδομένα, για κάποιους άλλους όμως δυστυχώς όχι.

Να αναφέρουμε αρχικά με την Δράση ''Σε Αναμονή'' ουσιαστικά ένα ποσό είναι σε αναμονή σε διάφορα καταστήματα όπως π.χ. φούρνους, υπεραγορές, κρεοπωλεία και όχι μόνο, και όποιος έχει ανάγκη μπορεί να επισκεφθεί τα κασταστήματα αυτά και να ζητήσει ότι χρειάζεται. Όποιος έχει πραγματική ανάγκη μπορεί να πάρει βοήθεια. Είτε επανιλειμενα είτε επειδή ξέμεινε απλά π.χ. από χρήματα στο τέλος του μήνα. Οι εισφορές γίνονται από πελάτες είτε από τους ίδιους τους καταστηματάρχες σε κάποιες περιπτώσεις. Η αλυσίδα μεγαλώνει πάντως αφού μπαίνουν φαρμακεία, ιδιωτικά φροντιστήρια και όχι μόνο.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, η δράση "Σε αναμονή" έφτασε και στην επ. Αμμοχώστου και συγκεκριμένα βρίσκεται στο κρεοπωλείο της υπεραγοράς "Mega Cash & Carry" στη Δερύνεια.

Ο τρόπος που μπορούμε να προσφέρουμε;

Ο τρόπος όπως μας είναι απλός. Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο συντονιστής της πρωτοβουλίας στην Κύπρο, Μάριο Μιχαήλ: "Βάζουμε ένα πίνακα σε εμφανή σημείο σε κάθε κατάστημα που είναι το flyer της "Αναμονής" και γράφει πάνω στον πίνακα πχ. 10 ευρώ σε αναμονή. Ρωτώντας ο πελάτης τον υπεύθυνο του καταστήματος, ο δεύτερος του λέει ότι μπορείς να προσφέρεις οποιοδήποτε ποσό ή οποιοδήποτε προϊόν που θες και μπορείς για να το πάρει ένας συνάνθρωπος μας που το χρειάζεται.

''Άν ο πελάτης δώσει εισφορά του δίνεται απόδειξη και αυτό το έχουμε για σκοπούς ελέγχου και οι εθελοντές σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πανε για να δουν τι γίνεται με τα χρήματα πόσα μαζεύτηκαν και πόσα δόθηκαν''.

ωζδβσδβ

Πως γνωρίζουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη;

''Επειδή υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία. Ζητείται π.χ. κάρτα ανεργίας ή κάρτα μονογονιού αλλά αν δεν έχει κάποιος αποδεικτικό στοιχείο δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάρει κάτι που έχει ανάγκη. Αυτό είναι το ωραίο της αναμονής. Ο στόχος είναι όλοι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να μπορούν να πάρουν κάτι.Μπορεί κάποιος να μην έχει λεφτά μέχρι το τέλος του μήνα π.χ. Δεν είναι κατ΄ ανάγκη μόνο όσοι έχουν καθημερινά το πρόβλημα επιβίωσης, δεν σημαίνει δηλαδή ότι πρέπει να είναι κατ΄ ανάγκη άποροι''.

Δείτε το βίντεο:


Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα της Υπεραγοράς Mega Cash & Carry στη Δερύνεια πατώντας ΕΔΩ