Νέο χαμηλό βαρομετρικό «χτυπάει» την Κύπρο την Τετάρτη

Ασθενής ψηλή πίεση αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαροµετρικό χαµηλό αναµένεται από το βράδυ της Τετάρτης.

 

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά τοπικά θα παρατηρούνται αυξηµένες νεφώσεις, κατά διαστήµατα. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και αρχικά τοπικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη αλλά σταδιακά, στα νότια και τα ανατολικά, θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά αναµένεται να σχηµατιστεί τοπικά παγετός.

 

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το µεσηµέρι και το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί ασθενείς, 3 µποφόρ και το απόγευµα µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο  ταραγµένη αλλά το πρωί, στα νότια και τα ανατολικά, ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 8 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Αύριο το βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και τα βόρεια θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ, αλλά στα δυτικά µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη στα δυτικά, αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα καταστεί ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη.

 

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, παρόλο που στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι παροδικά συννεφιασµένος. Από το µεσηµέρι και µετά ο καιρός θα καταστεί γενικά µερικώς συννεφιασµένος και παροδικά συννεφιασµένος. Τοπικά πιθανό να πέσουν ελαφρές βροχές και στα ψηλότερα ορεινά λίγα χιόνια. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, nπαραµένοντας, τουλάχιστον στο εσωτερικό, λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

Την Τετάρτη, διαστήµατα µε ηλιοφάνεια θα εναλλάσσονται µε συννεφιά και τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές ή και λίγα χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Στην ατµόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί σκόνη. Από νωρίς το βράδυ όµως, ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η  θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, παραµένοντας, τουλάχιστον στο εσωτερικό, λίγο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές. 

 

Την Πέµπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα συννεφιασµένος µε βροχές, στις περισσότερες περιοχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Τοπικά στα ορεινά θα χιονίζει κατά διαστήµατα. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί λίγο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

 

Το ύψος του χιονιού, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου, στην Πλατεία Τροόδους, ήταν 51 εκατοστά.