Νέο καιρικό σύστημα θα «κτυπήσει» την Κύπρο- Πότε αναμένεται

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

 

Το νέο βαρομετρικό χαμηλό θα φτάσει στο νησί με βροχές και καταιγίδες ενώ στα ορεινά αναμένεται χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μάλιστα πτώση.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση:

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανόν και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 16 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αρχικά θα επικρατεί, τοπικά, παγετός.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά βροχές, κυρίως στα παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 5 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 8 στα παράλια και στον μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά όπου θα επικρατεί παγετός.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και στα ορεινά χιόνι ή χιονόνερο. Από το απόγευμα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, για να κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένεται να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, και θα κυμανθεί κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.