Νεκρός στη Δερύνεια: "Το Γραφείο Ευημερίας έστελνε προειδοποιητικές επιστολές και δεν συμμορφώθηκαν" (ΒΙΝΤΕΟ)


Τραγικό θάνατο βρήκε 66χρονος, όπως διαβάσατε απο χθες στο Νέα Αμμόχωστος, μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο γηροκομείο «Ελπίδα» στη Δερύνεια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 10 το βράδυ.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, μέλη της οποίας έσπευσαν στη σκηνή με ισχυρές δυνάμεις και κατέσβησαν τη φωτιά λίγο αργότερα.

Τραγικός απολογισμός, ο θάνατος του 66χρονου άντρα ο οποίος ήταν ένοικος του γηροκομείο. Μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Αμμοχώστου με πολλαπλά εγκαύματα τα οποία του στοίχισαν τη ζωή.

Επιπρόσθετα άλλα 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε άλλο χώρο, μετά από την εκκένωση του κτηρίου, ενώ κάποια από αυτά έφερε εγκαύματα και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Στο πιο πάνω άτομα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και λίγο αργότερα έλαβαν εξιτήριο.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις,  φαίνεται η πυρκαγιά να εκδηλώθηκε από αναμμένο τσιγάρο, ωστόσο η πυροσβεστική υπηρεσία θα διερευνήσει την υπόθεση με το πρώτο φως της ημέρας.

Η Διευθύντρια του Γραφείου Κοινωνικής Ευημερίας, Μαρίας Κυραρζή, μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» διευκρίνισε ότι «οι στέγες ηλικιωμένων και αναπήρων τυγχάνουν επιθεώρησης από τις Υπηρεσίες μας, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις. Εάν προκαλύπτει η οποιαδήποτε αμέλεια αυτό το διερευνά η Αστυνομία, η οποία ήδη κάνει τις απαραίτητες έρευνες».

Σημείωσε δε, πως «σε στέγες, όπως και σε αυτήν, όταν υπάρχουν ζητήματα δίδονται οι απαραίτητες προϋποθέσεις και ακολουθείται η διαδικασία. Να πω ότι στα πλαίσια αυτής της διαδικασίες έχουν αφαιρεθεί και άδειες από στέγες ηλικιωμένων».

Επίσης, η κυρία Κυρατζή αποκάλυψε πως στο συγκεκριμένο γηροκομείο στάλθηκαν προειδοποιητικές επιστολές και δεν υπήρξε συμμόρφωση.

«Όποτε, συνέχισε, σε αυτή την φάση, στη βάση και των επιστολών που έχουν σταλεί στα πλαίσια των επιθεωρήσεων και της έρευνας που επιδιώκεται από την Αστυνομία, θα γίνει η απαραίτητη κατάληξη για να δούμε τι ακριβώς έχει συμβεί».

Ερωτηθείσα αν στο γηροκομεία επιτρέπεται το κάπνισα, η κυρία Κυρατζή απάντησε πως σε σχέση με αυτό το ζήτημα «στους κλειστούς χώρους δεν επιτρέπεται, αυτό είναι κανονισμός και νόμος, βέβαια ξέρεται πως σε πολλές καταστάσεις ανάλογα με τις συνθήκες που υπάρχουν στις στέγες ηλικιωμένων επιδιώκονται τέτοιες καταστάσεις».