Νεκρός δύτης στο Golden Coast


Τραγικό θάνατο βρήκε δύτης στην περιοχή του Πρωταρά, καθώς βρισκόταν στην θαλάσσια περιοχή του Golden Coast.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 13:20 λήφθηκε πληροφορία στο κέντρο ελέγχου μηνυμάτων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου για νεκρό δύτη στην θαλάσσια περιοχή Golden Coast στο Παραλίμνι.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, Στηβ Θεοδούλου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο Axel Schoeller 60 ετών από την Αυστρία, μόνιμος κάτοικος Παραλιμνίου, ενώ βρισκόταν για κατάδυση μαζί με φίλο του σε απόσταση 1,4 ναυτικά μίλια της θαλάσσιας περιοχής Golden Coast εντοπίστηκε να επιπλέει αναίσθητος στην επιφάνεια της θάλασσας.


Στη συνέχεια, στο σημείο έσπευσαν άμεσα μέλη της Λιμενικής Αστυνομίας όπου βοήθησαν στην ανάσυρση του 60χρονου στην στεριά ενώ στο μέρος κλήθηκε και ασθενοφόρο το οποίο μετέφερε τον 60χρονο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από τον επί καθήκοντι ιατρό.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου, ο 60 χρόνος μετέβηκε στο επίδικο σημείο για αναζήτηση ναυαγίου και φέρετε να καταδύθηκε σε βάθος 100 μέτρων.

Όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν υπόνοιες για εγκληματική ενέργεια, ενώ η σορός του 60χρονου επιθεωρήθηκε και δεν εντοπίστηκαν εξωτερικές κακώσεις.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 60 χρόνου, αναμένεται να διενεργηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.