Νεκροί και αγνοούμενοι από τις καταιγίδες στα κατεχόμενα

Για τρεις νεκρούς και αγνοούμενους στα κατεχόμενα κάνουν λόγο μέχρι στιγμής τα τ/κ ΜΜΕ, εξαιτίας των σφοδρών καταιγίδων που έπληξαν το νησί τα τελευταία 24ωρα. Οι άτυχοι Τ/κ  επέβαιναν σε αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα νερά που προκάλεσε χθες βράδυ η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή της Κερύνειας. 

 

 

Στο όχημα πιστεύεται ότι βρισκόταν ακόμη 1 άτομο το οποίο και αγνοείται, και η ομάδα 25 ατόμων της «πυροσβεστικής» και της «πολιτικής άμυνας» συνεχίζει τις έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.  

 

Σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, αναφέρεται δε ότι η ομάδα διάσωσης προσπάθησε και χθες στη μία μετά τα μεσάνυχτα να ανασύρει το αυτοκίνητο που είχε παρασυρθεί από τα νερά αλλά δεν κατέστη δυνατό λόγω της βροχόπτωσης.

 

Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τους αρχηγούς των "συγκυβερνώντων" κομμάτων αναβλήθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τον εντοπισμό και ενός νεκρού.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, προβλήματα δημιουργήθηκαν από την βροχή στον δρόμο κατεχόμενης Μόρφου – Λευκωσίας, όπως και στον δρόμο που οδηγεί στο σκλαβωμένο Δίκωμο.


 

Η Χαμπέρ Κίπρις γράφει ότι οι μεγαλύτερες καταστροφές από την βραδινή καταιγίδα σημειώθηκαν στις περιοχές Κερύνειας, Καραβά και Λαπήθου και δημοσιεύει φωτογραφίες που ανήρτησαν το πρωί κάτοικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην Λάπηθο, αυτοκίνητο τύπου βαν φαίνεται πως έχει βουλιάξει σε χώμα και πέτρες, στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο, δίπλα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο, ενώ σε άλλο σημείο ο δρόμος φαίνεται πως έχει υποστεί καθίζηση ή ζημιές από κατολισθήσεις βράχων και χώματος.

 

Στο Νέο Χωριό, κοντά στο Τραχώνι, το ταβάνι ενός σχολείου κατέρρευσε από τα νερά και το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές. Στο μεταξύ, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σήμερα δεν λειτουργούν στα κατεχόμενα τα σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως και κάποια «πανεπιστήμια», το ανατολικής Μεσογείου, το αμερικανικό «πανεπιστήμιο» Κερύνειας και το «πανεπιστήμιο» κοινωνικών επιστημών.