Νέες μαρτυρίες για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου..."Τράβα του τα πόδια ρε"

Ένα νέο βίντεο από την οδό Γλάδστωνος και συγκεκριμένα από τη στιγμή της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου, δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών. Στο βίντεο, φαίνεται ο αιμόφυρτος Ζακ να κείτεται στον πεζόδρομο, ανάμεσα σε αστυνομικούς που προσπαθούν να του περάσουν χειροπέδες, ενώ είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν έχει τις αισθήσεις του. Πάντως, δεν φέρνει καμία αντίσταση.

Μάλιστα, ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται στο βίντεο να κλωτσάει τον Ζακ Κωστόπουλο στα οπίσθια με βίαιο τρόπο, ενώ κάποιος επίσης τον πατάει στα πόδια. Επίσης, κάποιος άλλος φωνάζει «τράβα του τα πόδια ρε». Στην εικόνα φαίνεται ένας από τους αστυνομικούς να κρατά με γυμνό χέρι ένα μαχαίρι – άγνωστο γιατί και αν έχει σχέση με το μαχαίρι που βρέθηκε από τις Αρχές στο κοσμηματοπωλείο.

Ταυτόχρονα, δημοσίευμα του Έθνους φέρνει στο φως μια νέα μαρτυρία υπαλλήλου καταστήματος, που περιέγραψε μια άγνωστη ως τώρα σκηνή που προηγήθηκε της εισόδου του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο, την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 33χρονος είχε αρχικά προσπαθήσει να μπει στην επιχείρηση στην οποία εργάζεται η υπάλληλος. «Μεταξύ 14:20 και 14:40 είδα έναν άνδρα (σ.σ. εννοεί τον Ζακ Κωστόπουλο) να φωνάζει έξω από το κατάστημα στο οποίο εργάζομαι. Τρία άτομα προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Ο ένας, μάλιστα, μπήκε στο μαγαζί και αγόρασε ένα νερό με σκοπό να του το προσφέρει και να τον βοηθήσει να ηρεμήσει» και προσθέτει: «Αρχικά ο άνδρας που φώναζε είχε πάει να μπει στο μαγαζί που δουλεύω. Τελικά δεν το έκανε και μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Δεν ξέρω πώς μπήκε. Μετά τον είδα να κρατάει τον πυροσβεστήρα και να χτυπάει την πόρτα του κοσμηματοπωλείου».

 

Σύμφωνα με την ίδια, επομένως, υπάρχουν τρία άτομα που ήταν μαζί με τον Ζακ Κωστόπουλο και προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν, τα οποία δεν έχουν εμφανίστει στις Αρχές.