Νεαρός από τη Λευκωσία το έβδομο κρούσμα κορωνοϊού-Καλή η κατάστασή του


Ακόμη ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στην Κύπρο ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα επτά.  

Σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα το Υπουργείο Υγείας από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, επιβεβαιώθηκε ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού και συγκεκριμένα, πρόκειται για άτομο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από το Ηνωμένο Βασίλειο και, αφού εκδήλωσε συμπτώματα, χθες επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο 1420. Ενεργοποιήθηκαν άμεσα τα πρωτόκολλα, λήφθηκε δείγμα και αφού έγινε η εξέταση από το ΙΝΓΚ, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας REPORTER, ο νεαρός έχει καταγωγή από την Κύπρο και συγκεκριμένα από τη Λευκωσία και είχε επιστρέψει από το ταξίδι του στις 8 Μαρτίου. Οι ειδικοί έκριναν πως δεν κρίνεται αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, αφού ο άνδρας ήταν σε αυτοπεριορισμό στο σπίτι του, όπου διαμένει με τη σύζυγό του.

Ο νεαρός παρουσίασε ήπια συμπτώματα και βρίσκεται σε καλή κλινική κατάσταση.

Το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται σε αυτό-περιορισμό και έχει ήδη αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης.

Για ακόμα μια φορά, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό κέντρο 1420 μόνο για την αναφορά συμπτωμάτων και όχι για πληροφορίες γενικής φύσεως.

 


ΠΗΓΗ:reporter.com.cy