Νεαρός από Φρέναρος: "Θέλω να τιμήσω τον παππού μου και ήρωα Φώτη Πίττα"


Επιστολή στον ΠτΔ απέστειλε νεαρός μαθητής από το Φρέναρος, ο οποίος τονίζει την ανάγκη του να τιμήσει τον παππού του και αγωνιστή της ΕΟΚΑ Φώτη Πίττα.

Αυτούσια η επιστολή του Γιώργου Παπαιωάννου

"Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

 Με όλο το σεβασμό σας γράφω αυτό το μήνυμα ως ενας Έλλην της Κύπρου που ανυπομονούσε να τιμήσει τους ήρωες του και φυσικά να ανατριχιάσει απο τον ήχο των διαφόρων μπαντών που με το ρυθμό τους θα έκαναν τους ήρωες να μας ακούσουν απο ψηλά. 

Θα ήθελα να σας εκφράσω την βαθιά μου θλίψη και αγανάκτηση στο θέμα της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αφού καθιστά αδύνατο να τιμηθούν οσοι έπεσαν στον αγώνα του 55-59. Όπως γράψατε και σε μια δημοσίευση σας "Είμαι ένας παππούς που τυχαίνει να είμαι πρόεδρος" έτσι και εγω είμαι ενας μαθητής που τυχαίνει να ειμαι εγγονός του Ήρωα Φώτη Πίττα από το Φρέναρος. Ειλικρινά πόσο ωραίο πράγμα ηταν οι παρελάσεις, οι λαμπαδηφορίες και τα εωθινά που καναμε στα χωριά μας και πραγματικά τους καναμε περήφανους.

 Λόγω της ανάγκης που νιώθω θέλω να σας ενημερώσω ότι είναι υποχρέωση μου  να παρευρεθώ στην προτομή του παππού μου με ένα στεφάνι για να κανω αυτό που πρέπει και ειμαι ετοιμος να υποστω τις συνέπειες οπως. 

Καταλαβαίνω την κατάσταση αλλα σκεφτειτε: Εκείνοι αψηφούσαν τα "κερφιου" για να είμαστε εμείς εδώ, εμείς γιατί όχι; Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει με την παρουσία  των τριών ατόμων με την απαραίτητη απόσταση η ακόμα ατομικά. Η διαδικασία θα διαρκέσει το πολύ 4 λεπτά. Σε καμία περίπτωση δεν ζητώ να παρανομήσουμε, απλα ζητώ απο τον Πρόεδρο να με κατανοήσει .                                                                    

Τα σέβη μου                                          

Γεώργιος Παπαϊωάννου. "