Νέα τουρκική πρόκληση με βίντεο από άσκηση στα Κατεχόμενα

Σε ένα βίντεο προδιαγραφών… Χόλιγουντ, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας παρουσιάζει τις ασκήσεις στις οποίες συμμετέχουν η Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς. Στο βίντεο περιλαμβάνονται και πλάνα του «Ορούτς Ρέις» και των φρεγατών που το συνοδεύουν.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η άσκηση Έρευνας και Διάσωσης του «μάρτυρα Τζενγκίζ Τοπέλ» εκτελείται όπως είχε προγραμματιστεί κάθε χρόνο σε θάλασσα, αέρα και ξηρά και σήμερα πραγματοποιείται το σκέλος που αφορά την θάλασσα.


Η Τουρκία, αναφέρεται, συνεχίζει με επιτυχία την άσκηση όπως είχε προγραμματισθεί χρησιμοποιώντας τα πυρομαχικά και τα οπλικά συστήματα που έχει αναπτύξει τοπικά και εθνικά.

Σε δηλώσεις του χθες, μετά την έναρξη της άσκησης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο «πρωθυπουργός» και υποψήφιος «πρόεδρος», Ερσίν Τατάρ, χαιρέτισε την έναρξη της κοινής άσκησης με την Τουρκία, αναφέροντας ότι παρά το ότι τάσσονται υπέρ της ειρήνης της συμφιλίωσης και της φιλίας, είναι αποφασισμένοι, όπως είπε να συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματά και συμφέροντα τους.

Την ίδια ώρα, διεξάγεται στον θαλάσσιο χώρο της Κύπρου άσκηση έρευνας και διάσωσης των κυπριακών και των βρετανικών δυνάμεων.

Πηγή: philenews / in.gr