Νέα στοιχεία για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονιών του "Ορέστη" (ΒΙΝΤΕΟ)



Ψύχραιμος, ήρεμος και συνεργάσιμος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον δικαιοσύνης ο καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος Νίκος Μεταξάς, ο οποίος παραδέχτηκε συνολικά 7 δολοφονίες, μεταξύ αυτών και της 6χρονης Σιέρα που μέχρι πρότινος κατέθεσε στους ανακριτές ότι έχασε τη ζωή της από εισρόφηση εμεσμάτων και ακολούθως πέταξε το άψυχο σώμα της στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου.


Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του. Ο Νίκος Μεταξάς επιστρέφει στο κελί για άλλες 8 ημέρες, ενώ οι ανακριτές συνεχίζουν με εντατικούς ρυθμούς τις έρευνες για την πολύκροτη υπόθεση που συντάραξε το παγκύπριο. Ανάμεσα στους λόγους που αιτήθηκε η Αστυνομία διάταγμα κράτησής του είναι και η υπόθεση βιασμού 19χρονης ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν παραδέχεται.


Τα νέα στοιχεία..


Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου ο ανακριτής της υπόθεσης Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο 35χρονος ίλαρχος στις 25 Απριλίου, παραδέχθηκε σε γραπτή του κατάθεση την διάπραξη 7 φόνων. Όπως άλλωστε αποκάλυψε το AlphaNewsLive, ο Νίκος Μεταξάς μετά από αλλεπάλληλες καταθέσεις ζήτησε από τους ανακριτές μια κόλλα χαρτί για να γράψει τα στυγερά του εγκλήματα.  


Στο μεταξύ, όπως είπε ο ανακριτής της υπόθεσης, το όχημα που χρησιμοποιήσε ο "Ορέστης" το 2015-2016 εντοπίστηκε και από αυτό παραλήφθηκαν τεκμήρια ενώ έρευνα έγινε και στο χώρο που αγόρασε Μεταξάς τα τσιμεντομπλόκ. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη βαλίτσα θανάτου στην οποία βρέθηκε η σορός της άτυχης Livia Florentina Bunea από τη Ρουμανία βρέθηκε ένα κομμάτι τσιμεντομπλόκ.


"Δεν φέρω ένσταση εντιμοτάτη"


Ο Νίκος Μεταξάς φαινόταν καθόλη την σημερινή διαδικασία ψύχραιμος. Οδηγήθηκε στη δικαστική αίθουσαν υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φορώντας μάλιστα και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Ερωτηθείς από την δικαστή εάν φέρει ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του, ο Νίκος Μεταξάς απάντησε "δεν φέρω ένσταση εντιμοτάτη".


Δείτε όσα μετέδωσε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο δημοσιογράφος Γιώργος Χρυσάνθου.


ΠΗΓΗ:alphanews.live