Νέα στοιχεία για την εκτέλεση του Παναγιώτου-Απήγαγαν και βίασαν τη βοηθό του


Λίγα μέτρα μακριά από το μαγαζί του, εκτέλεσαν εν ψυχρώ με δύο σφαίρες τον 67χρονο Κώστα Παναγιώτου, στη Νότιο Αφρική οι δράστες του άγριου φονικού, ενώ στη συνέχεια απήγαγαν και βίασαν τη βοηθό του.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 67χρονος είχε κλείσει το μαγαζί του και επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο όχημα του, μαζί με την βοηθό του, στην Market Street. Τότε, άγνωστος άνδρας τον πυροβόλησε δύο φορές, στο πάνω μέρος του σώματος από κοντινή απόσταση.


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας Majola Nkohli, ο δράστης της επίθεσης, ακολούθως φέρεται να απήγαγε τον βοηθό του Παναγιώτου, η οποία αργότερα εντοπίστηκε στο Kwazekhele.


Η κοπέλα, μετέβη στη συνέχεια σε αστυνομικό σταθμό όπου κατήγγειλε ότι είχε βιαστεί από δύο πρόσωπα.


Οι δράστες έκλεψαν το όχημα του θύματος, το οποίο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο μπροστά από ένα σπίτι στο Motherwell, του Port Elizabeth.

 

Η Αστυνομία της Νοτίου Αφρικής, ζητά πληροφορίες από τον κόσμο για εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι μέχρι στιγμής παραμένουν άφαντοι.


Υπενθυμίζεται ότι ο γιος του Παναγιώτου, Κρίστοφερ, καταδικάστηκε σε ισόβια για το φόνο της συζύγου του Jayde και η ποινή του επικυρώθηκε από το Ανώτατο, απορρίπτοντας το αίτημα του για αποφυλάκιση.


Σημειώνεται ότι ο Κρίστοφερ Παναγιώτου, δηλαδή ο γιος του δολοφονηθέντος, ήταν ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της συζύγου του, η οποία αρχικά θεωρήθηκε ως ληστεία.


Ωστόσο στη συνέχεια ο ένας εκ των δραστών, έδειξε τον Κύπριο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό, ενώ βίντεο που καταγράφηκαν και προβλήθηκαν στο Δικαστήριο, έδειξαν τη συνωμοσία που προηγήθηκε της δολοφονίας.


Πηγή:reporter.com.cy