Νέα πρόβλεψη της μετεωρολογικής: Έρχεται πτώση θερμοκρασίας

Δυτικό ρεύμα αέρα επηρεάζει την περιοχή. Από αργά απόψε αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή χαμηλή πίεση.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με το ενδεχόμενο μεμονωμένη βροχής, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως συννεφιασμένος και σταδιακά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 12 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις περιοχές των καταιγίδων δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη και αρχικά την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ την Πέμπτη αναμένεται παροδικά μερικώς συννεφιασμένος καιρός. Από την Τετάρτη αναμένεται πτώση στη θερμοκρασία για να κυμανθεί λίγο κάτω από τη μέσες κλιματολογικές τιμές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προηγούμενο δελτίο της μετερεωλογικής υπηρεσίας γινόταν αναφορά για πιθανότητα χιονόπτωσης στα ορεινά την Τρίτη (11/12) καθώς επίσης και την Τετάρτη (12/12).

Ωστόσο, σύμφωνα με λειτουργό της Υπηρεσίας, το χαμηλό βαρομετρικό μετακινείται και βόρεια και ως εκ τούτου δεν θα δούμε τελικά το σχετικό φαινόμενο.