Νέα μέτρα: Δύο sms την ημέρα και κέρφιου στις 21:00


Το Υπουργικό Συμβούλιο "κλείδωσε"  τη δέσμη μέτρων που θα περιλαμβάνονται στο ολικό lockdown, το οποίο θα έχει διάρκεια τριών εβδομάδων.

Τα νέα μέτρα θα έχουν ισχύ από την ερχόμενη Κυριακή στις πέντε το πρωί και θα ισχύουν για τρεις εβδομάδες:

- Κέρφιου στις 21:00

- Απαγόρευση συναθροίσεων, εκδηλώσεις κτλ.

- Μετακινήσεις με sms, δύο την ημέρα.

- Σε τηλεργασία ο δημόσιος τομέας

- Εκκλησιασμός χωρίς την παρουσία πιστών. Επιτρέπεται μόνο η προσευχή ανά ένα άτομο.

- Κλείνουν κομμωτήρια, κουρεία, ινστιτούτα αισθητικής και γυμναστήρια.

-Τηλεργασία στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο με εξαίρεση ουσιώδεις υπηρεσίες

-θεία λειτουργία χωρίς την παρουσία πιστών. Οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται μόνο για ατομική προσευχή.

-Επιχειρήσεις που δεν αναστέλλουν την εργασία τους είναι ο κατασκευαστικός, μεταποίηση και λιανικό εμπόριο

- Με μέγιστο αριθμό 20 άτομα θα λειτουργούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

-Ιδιωτικές επιχειρήσεις που παραμένουν σε εργασία, προωθείται τηλεργασία με φυσική παρουσία το 15% με μέγιστη παρουσία 20 ατόμων ανά υποστατικό.

-Αναστέλλεται η λειτουργία, θέατρα, γυμναστήρια, εμπορικά κέντρα, καταστήματα

-Η εκπαίδευση εξ αποστάσεως σε όλες τις βαθμίδες

-Βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί και ειδική εκπαίδευση παραμένουν σε λειτουργία

-Διεξαγωγή αγώνων πρώτης κατηγορίας επιτρέπεται χωρίς παρουσία θεατών. Αναστέλλονται όλα τα υπόλοιπα πρωταθλήματα.

Ιωάννου: Μέχρι να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε

"Μέχρι να δούμε τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Το δεύτερο κύμα είναι πολύ πιο γρήγορο από το πρώτο γεγονός που αποδίδεται και στο νέος στέλεχος του ιού. Η ταχεία διασπορά πολλαπλασιάζει και τα κρούσματα που θέλουν φροντίδα. Τα μέτρα που παίρνουμε έχουν στόχο την υποχώρηση του δείκτη για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε υπηρεσίες σε όσους τις χρειαστούν.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει θέση ως στόχο τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της υγείας. Με αυτό τον γνώμονα έχουμε λάβει τις συγκεκριμένες αποφάσεις. Μονόδρομος να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να δώσουμε ανάσες στο σύστημα υγείας. Ας μην αφήσουμε να χαθούν οι θυσίες που έγιναν από την έναρξη της πανδημίας. Ας μαζέψουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε και αυτή τη δοκιμασία".

 Για εμβόλια: "Να επαναλάβω ότι η στρατηγική μας είναι να περιφρουρήσουμε το σύστημα υγείας και να δώσουμε ανάσες ώστε σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, με στόχο μέχρι τον Μάιου να άρουμε εντελώς τα περιοριστικά με΄τρα. Έχει καταρτιστεί πλάνο προταιρεότητας. Στις συστάσεις αυτές πρώτη κατηγορία είναι επαγγελματίες υγείας στην πρώτη γραμμή και τον νοσηλευτικό προσωπικό και σε τμήματα επειγόντων. Ταυτόχρονα ξεκίνησε ο εμβιαλισμός ενοίκων σε στέγες ηλικιωμένων. Εδώ να τονίσω ότι εμβολιάστηκαν μέχρι στιγμής 45000 άτομα. Είμαστε στις πρώτες χώρες σε εμβολιαστική κάλυψη στην ΕΕ. Υπάρχει το δυστύχημα ότι εγκρίθηκαν μόνο δύο εταιρείες με αποτέλεσμα τα εμβόλια που λαμβάνουμε να είναι λιγοστά. Λαμβάνουμε 6800 εμβόλια από τη Pfizer και αναμένουμε 16 χιλιάδες από Moderna. Αν δεν εγκριθεί άλλο εμβόλιο θα εμβολιαστούν γύρω στις 60 με 70 χιλιάδες άτομα. Υπάρχει μια στατιστική που λέει ότι αν εμβολιαστεί το 20% του πληθυσμού με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες σημαίνει πως θα μειωθούν δραστικά οι εισαγωγές στα Νοσοκομεία. Στόχος είναι να κερδίσουμε χρόνο."

Περισσότερα σε λίγο...

neAmmochostos.com