Νέα κρούσματα σε εστιατόριο και Μητρόπολη Κιτίου


Το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020  ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 1,951 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 10 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19. Προέκυψαν νέα κρούσματα σε εστιατόριο και στη Μητρόπολη Κιτίου.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως εξής:

- 1 x ιδιωτική πρωτοβουλία: Πρόκειται για άτομο που έκανε την εξέταση με ιδιωτική πρωτοβουλία, χωρίς να έχει συμπτώματα.

- 1 x κέντρο φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα: Πρόκειται για Σύριο που ήρθε μέσω κατεχομένων και εντοπίστηκε με άλλους 9 και συνελήφθη στο Μάμμαρι στις 

- 14/9. Χθες ανακοινώθηκε άλλο ένα άτομο από εκείνη την ομάδα. Μεταφέρθηκε στο Eden.

- 1 x πτήση: Πρόκειται για Βρετανό που ήρθε από το Λονδίνο στην Πάφο στις 16/9.

7 x ιχνηλάτηση, εκ των οποίων ένα μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας και άλλο από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων:

- Το 1ο άτομο είναι επαφή από το οικογενειακό περιβάλλον ατόμων που είχαν ανακοινωθεί θετικά στον ιό στις 25/8 (μετανάστες). Υποβλήθηκαν όλοι σε εργαστηριακή εξέταση για να αποδεσμευτούν από την καραντίνα τα 2 κρούσματα που ήταν από τις 25/8.

- Το 2ο άτομο είναι από το οικογενειακό περιβάλλον του ατόμου που ανακοινώθηκε χθες από την ιχνηλάτηση επαφών κρούσματος που είχε εντοπιστεί στις 14/9. Έκανε την εξέταση ιδιωτικά. Το σημερινό cluster έχει 3 άτομα.

- Το 3ο άτομο είναι συνάδελφος του εργαζόμενου στο Ocean Basket Φοικινούδων που ανακοινώθηκε στις 15/9.

- Δύο άτομα είναι επαφές από το φιλικό περιβάλλον της Βρετανίδας που ανακοινώθηκε στις 14/9. Χθες ανακοινώθηκε άτομο από το οικογενειακό της περιβάλλον. Σύνολο στο cluster 4 άτομα.

- Δύο άτομα είναι συνάδελφοι του εργαζόμενου στη Μητρόπολη Κιτίου που ανακοινώθηκε στις 14/9. Το cluster έχει σύνολο με τα 2 σημερινά 16 άτομα, χωρίς ωστόσο να είναι όλοι πρωτογενείς συνδέσεις με το 1ο κρούσμα (9/9). 

Στο νοσοκομείο αναφοράς νοσηλεύονται 6 άτομα, εκ των οποίων 2 στη ΜΑΦ και ένας εκτός αναπνευστήρα στη ΜΕΘ Λευκωσίας.