Νέα κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες


Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες κατά διαστήματα σε όλη την Κύπρο εξέδωσε την Πέμπτη τα ξημερώματα το Τμήμα Μετεωρολογίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεμονωμένες καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν την περιοχή, στις οποίες η ένταση της βροχής πιθανό να ξεπερνά τα 35 χιλιοστά την ώρα, ενώ ενδέχεται να σημειωθεί και χαλαζόπτωση.

Επίσης, θα πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 4 µε 5 Μποφόρ αλλά στα προσήνεµα παράλια µέχρι πολύ ισχυροί, 5 µε 6 Μποφόρ. Σε

καταιγίδα ο άνεµος δυνατό να µεταβάλλεται και να ενισχύεται στα 6 µε 7 Μποφόρ.

Η προειδοποίηση είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι και τις 6 το απόγευμα.

 

Η πρόγνωση του καιρού

 

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, βαροµετρικό χαµηλό νότια της Κύπρου επηρεάζει την περιοχή.

 

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Στις καταιγίδες αναµένεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόµενα ενδέχεται να είναι κατά διαστήµατα έντονα. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 11 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος µε βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι, ενώ τοπικά τα φαινόµενα ενδέχεται να είναι κατά διαστήµατα έντονα. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και γύρω στους 10 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

 

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Από το απόγευµα ωστόσο και µετά αναµένεται σταδιακή υποχώρηση των φαινοµένων.

 

Το Σάββατο, διαστήµατα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται µε περιόδους αυξηµένης συννεφιάς, η οποία το µεσηµέρι και το απόγευµα πιθανό να δώσει µεµονωµένη βροχή ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά, στο εσωτερικό και σε περιοχές στα νοτιοανατολικά.

 

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά µερικώς συννεφιασµένος για να καταστεί αργότερα κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως µετά το µεσηµέρι.

 

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά άνοδο µέχρι το Σάββατο, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές, αλλά την Κυριακή θα υπάρξει µικρή πτώση, για να κυµανθεί πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Πηγή: philenews