Νέα κίτρινη προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα


Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που πλήττουν την Κύπρο.

Η προειδοποίηση ισχύει από τις 12:00 το μεσημέρι και θα διαρκέσει μέχρι τις 22:00 και αναμένεται να παρουσιαστούν βροχές, κατά διαστήματα και μεμονωμένες καταιγίδες. Η συνολική βροχόπτωση είναι δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα, σε χρονική διάρκεια 6 ωρών


Τι αναμένεται τις επόμενες ημέρες

Με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές αλλά εξασθένιση των ανέμων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες τα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Κύπρο, μέχρι και την Παρασκευή κατά την οποία, όπως προβλέπεται, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Μετεωρολογικός Λειτουργός Φίλιππος Τύμβιος.


Σημείωσε ότι τα φαινόμενα αυτή τη στιγμή είναι καθολικής φύσεως και επηρεάζουν ολόκληρη την Κύπρο.


Χαρακτηριστικό του καιρού είναι η σταδιακή εξασθένηση των ανέμων. «Ο αέρας έχει εξασθενήσει και από τα 6-7-8 μποφόρ που είχαμε, σήμερα είμαστε στα 6 μέχρι 7. Ο άνεμος προοδευτικά μειώνεται», ανέφερε.


Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα έχουμε και απόψε, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ κατά διαστήματα θα πέφτουν χιόνια στο Τρόοδος και στα ορεινά σε υψόμετρο 1300 μέτρων.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σήμερα στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, 17 στα παράλια και 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Απόψε προβλέπεται ότι η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, 8 στα παράλια και -1 στα ψηλότερα ορεινά.


Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Τετάρτη.


Σύμφωνα με τον κ. Τύμβιο, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες καθώς και χιόνια στα ορεινά.


Την Πέμπτη θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες και χιονόπτωση στα ορεινά.


«Την Πέμπτη το βράδυ θα έχουμε μια σύντομη διαταραχή που θα φέρει βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες», σημείωσε.


Ο κ. Τύμβιος εξήγησε ότι «όταν λέμε έντονα καιρικά φαινόμενα αναφερόμαστε στα ποσά της βροχής κι όχι στην έντονη βροχόπτωση ούτε στον άνεμο».