Νέα κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά ψηλές θερμοκρασίες - Ο καιρός στην επ. Αμμοχώστου


Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, για εξαιρετικά ψηλή θερμοκρασία, με ισχύ από το βράδυ της Δευτέρας η ώρα 21:00, μέχρι την Τρίτη στις 16:00.

Απόψε η ελάχιστη θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια. Η μέγιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό θα ανέλθει γύρω στους 40 βαθμούς και στα ψηλότερα ορεινά γύρω στους 32 βαθμούς.


Απόψε ο καιρός θα καταστεί σύντομα κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Κατά τις αυγινές ώρες κυρίως, τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή ομίχλη σε περιοχές του εσωτερικού και στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. 

Η θερμοκρασία στην επαρχία Αμμοχώστου θα πέσει γύρω στους 24 βαθμούς.

Αύριο, μέτα τη διάλυση της αραιής ομίχλης, ο καιρός θα καταστεί πολύ σύντομα κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα παρατηρούνται στην χερσόνησο της Καρπασίας. Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένη σύντομη βροχή στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και στα νοτιοδυτικά το απόγευμα μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

 Η θερμοκρασία στην επ. Αμμοχώστου την Τρίτη θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ κατά τις αυγινές κυρίως ώρες πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι 3 Μποφόρ και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τις αυγινές ώρες θα σχηματίζεται τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο μέχρι την Τετάρτη και μή αξιόλογη μεταβολή την Πέμπτη και θα κυμαίνεται πιο πάνω από τις μέσες κλιματικές τιμές.