Νέα γενναία στήριξη κυβέρνησης προς επιχειρήσεις


Πρόθεση για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που απασχολούνται στον τουρισμό μέχρι τον Μάρτιο του 2021, εξέφρασε κατά τη σύσκεψη της Παρασκευής στο Προεδρικό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.


Με βάση πληροφορίες την ιστοσελίδα InBusinessNews η κυβέρνηση προτίθεται μεταξύ άλλων στο να λάβει τα ακόλουθα μέτρα:


-Επιδότηση μισθού 60% μέχρι τον Μάρτιο του 2021 σε όσες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο και σε παρεμφερείς τομείς. Με τον τρόπο αυτό, δίνεται κίνητρο στους ξενοδόχους να ανοίξουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ξενοδοχείων.


-Επιδότηση μισθού 40% στις επιχειρήσεις που βίωσαν μείωση κύκλου εργασιών πέραν του 30% σε σύγκριση με το 25% που ίσχυε μέχρι σήμερα, νοουμένου ότι δεν θα προχωρήσουν σε απολύσεις.


-Νέα απευθείας επιδότηση στα κυπριακά ξενοδοχεία που θα ανοίξουν, με στόχο να προσφέρουν ακόμη πιο ελκυστικές τιμές για προσέλκυση εσωτερικού τουρισμού.


Τα μέτρα αναμένεται να κλειδώσουν εντός της επόμενης εβδομάδας και να ανακοινωθούν επισήμως σε νέα σύσκεψη στο Προεδρικό κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή 12 Ιουνίου, τη μέρα δηλαδή που ολοκληρώνεται το υφιστάμενο σχέδιο επιδότησης μισθών της κυβέρνησης.


Όλα αυτά βέβαια θα ισχύουν νοουμένου ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις από τις επιχειρήσεις.


Μάλιστα υπάρχει και σκέψη όπως στις περιπτώσεις που η επιδότηση των απολαβών των εργαζομένων από πλευράς θα φθάνει στο 40%, τότε το υπόλοιπο 20% σε περίπτωση που δεν επιστρέψει στην εργασία του να καλύπτεται από την επιχείρηση.

Καταχώρησε αγγελία για την επιχείρησή σου εύκολα και γρήγορα (Για απορίες καλέστε στο 70000137)

ΠΗΓΗ:inbusiness