Νέα απάτη με ψευδογιατρό, απέσπασαν χιλιάδες ευρώ από 76χρονη


Νέα υπόθεση απάτης και εξασφάλισης χρημάτων μέσω ψευδών παραστάσεων, διερευνά η Αστυνομία η οποία καλεί εκ νέου το κοινό, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία 76χρονη κάτοικος Λευκωσίας, χθες το πρωί, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστό της πρόσωπο, το οποίο της παρουσιάστηκε ως γιατρός και φέρεται να της ανέφερε ότι συγγενικό της πρόσωπο κτύπησε και χρειάζεται επειγόντως μεταφορά και εγχείρηση στην Αγγλία και για το σκοπό αυτό, θα έπρεπε να καταβληθεί άμεσα το ποσό των €80,000.

Αφού η 76χρονη πείστηκε για την αναγκαιότητα καταβολής των χρημάτων, ανέφερε στον ύποπτο ότι δεν μπορούσε να του δώσει τόσα χρήματα και τότε αυτός ζήτησε αρχικά €40,000 και μετά €20,000.

Στη συνέχεια, ο υποτιθέμενος γιατρός της ζήτησε τη διεύθυνση διαμονής της ώστε να διευθετήσει την παραλαβή των χρημάτων. Λίγη ώρα αργότερα άγνωστος άνδρας επισκέφθηκε της 76χρονη και παρέλαβε από αυτήν χρηματικό ποσό ύψους €8,500 και ακολούθως αναχώρησε.

Η παραπονούμενη μετά από παρότρυνση του αγνώστου, μετέβη σε τράπεζα για ανάληψη περισσότερων χρημάτων, ενώ ο διευθυντής που του ανέφερε τι έγινε, την ενημέρωσε ότι πρόκειται για απάτη.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το ΤΑΕ Λευκωσίας.