Δικ. Παραλίμνι: Νέα αναβολή στη δίκη της 19χρονης για τα περί ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα

Νέα αναβολή σημειώθηκε στην στη δίκη της 19χρονης κατηγορούμενης από τη Βρετανία, για την ψευδή καταγγελία που υπέβαλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από 12 Ισραηλινούς σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε στην Αγία Νάπα, στις 17 Ιουλίου 2019.

Αφού η 19χρονη παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου εκπροσωπούμενη με νέο δικηγόρο, εξέφρασε την επιθυμία της, όπως εκπροσωπηθεί από Βρετανό δικηγόρο, μέσω επιστολής που απέστειλε στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη.

Ως εκ τούτου και εν αναμονή της απάντησης του Γενικού Εισαγγελέα, η δίκη αναβλήθηκε για τις 27 Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία η νεαρή, αναμένεται να απαντήσει στην κατηγορία της δημόσιας βλάβης που αντιμετωπίζει.

Το συγκεκριμένο αδίκημα επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης μέχρι και ένα χρόνο ή χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να ανέλθει στα 1.700 ευρώ.

Ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες στερλίνες η προσφορά για τη νεαρή

Tην ίδια ώρα, ποσό που φθάνει τις 22 χιλιάδες ευρώ, μαζεύτηκε από πολίτες, οι οποίοι στηρίζουν την 19χρονη, μετά το άνοιγμα διαδικτυακής σελίδας από τους γονείς της, έτσι ώστε να μπορέσει να εκπροσωπηθεί από μια δυνατή ομάδα νομικών ενώπιον Δικαστηρίου.


Μεταξύ των δωρητών και μια Ισραηλινή η οποία προσέφερε το ποσό των επτάμισή χιλιάδων στερλινών στην οικογένεια της 19χρονης για τα δικαστικά έξοδα της.

Συνολικά από την σελίδα συγκέντρωσης χρημάτων που δημιούργησε η οικογένεια, μαζεύτηκαν μέχρι στιγμής 22,395 στερλίνες από 15 χιλιάδες δωρητές.


Υπενθυμίζεται ότι, για την υπόθεση είχαν συλληφθεί μετά την καταγγελία της 19χρονης δώδεκα νεαροί από το Ισραήλ, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, όταν νεαρή ομολόγησε ότι προέβη σε ψευδή καταγγελία ως εκδίκηση γιατί την βιντεογραφούσαν κατά τη διάρκεια των ερωτικών της περιπτύξεων.

Ροή Αγγελιών