Ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις Βρετανίας – Ισραήλ - Στα σκουπίδια 1 εκατ. δόσεις Pfizer

Τεχνικά προβλήματα στη συμφωνία Βρετανίας και Ισραήλ, ενδεχομένως να οδηγήσουν ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της Pfizer στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, το Τελ Αβίβ είχε προχωρήσει σε συζητήσεις με το Λονδίνο προκειμένου να ανταλλάξουν δόσεις εμβολίων που λήγουν στις 30 Ιουλίου.

Στα σκουπίδια 1 εκατομμύριο δόσεις

Ωστόσο, φαίνεται πως η συμφωνία ναυάγησε για «τεχνικούς λόγους» γεγονός που σημαίνει πως αν δεν βρεθεί άλλη λύση, ένας σεβαστός αριθμός δόσεων του εμβολίου θα καταλήξει στα σκουπίδια.

«Υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ του Ισραήλ και του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με την πιθανότητα μεταφοράς εμβολίων, ωστόσο δυστυχώς, παρά τη θέληση και των δύο πλευρών, για τεχνικούς λόγους, αυτό δεν κατέστη εφικτό» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών της Βρετανίας.

Αρνείται η Pfizer να μεταθέσει την ημερομηνία λήξης

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer απέρριψε το αίτημα του Ισραήλ να επεκταθεί η ημερομηνία λήξης της παρτίδας εμβολίων, δηλώνοντας πως στο ενδεχόμενο αυτό δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους.

Την ίδια ώρα, ένα σχέδιο μεταφορά των δόσεων αυτών στη Δυτική Όχθη έπεσε στο κενό, καθώς οι ηγέτες της Παλαιστινιακής Αρχής δηλώνουν πως δεν επιθυμούν εμβόλια που κοντεύουν να λήξουν.

Ωστόσο, ο ΠΟΥ, συστήνει στα κράτη που αντιμετωπίζουν το παραπάνω δίλημμα να μην πετούν τις δόσεις των εμβολίων, πριν διαπιστωθεί επιστημονικά αν και κατά πόσο, θα μπορούσαν να είναι αποτελεσματικά και ασφαλή και μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης.

.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr