Μπήκε σε λεωφορείο ο Καρούσος και κατάλαβε τι εστί ακαταλληλότητα


Οδηγίες σε όλες τις Εταιρείες Δημοσίων Τακτικών Μεταφορών για έλεγχο όλων των σχολικών λεωφορείων έδωσε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων  κ. Γιάννης Καρούσος.

Η άμεση οδηγία προέκυψε μετά την πρωινή επιβίβαση του κ. Καρούσου μαζί με τους μαθητές του γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας και πραγματοποίηση του δρομολογίου από τη Σια.

 Η κίνηση του Υπουργού προήλθε κατόπιν έντονων παραπόνων από το Σύνδεσμο Γονέων και το γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας για την κατάσταση των λεωφορείων που μεταφέρουν τους μαθητές.

Η κατάσταση του λεωφορείου ήταν απογοητευτική και ζητήθηκε άμεσα το συγκεκριμένο λεωφορείο να ακινητοποιηθεί και να ελεγχθεί λεπτομερώς.
Αμέσως μετά ο κ. Καρούσος έδωσε οδηγίες, ώστε από τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019 να αρχίσει ο έλεγχος όλων των σχολικών λεωφορείων και να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούν τα κριτήρια ασφάλειας και ποιότητας.
Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων τόνισε: «Με την ασφάλεια των πολιτών και ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για τα παιδιά μας δεν θα ανεχτούμε  τέτοιου είδους κατάσταση στις συγκοινωνίες. Θα είμαστε αυστηροί και είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να προσφέρουμε τα στοιχειώδη στους μαθητές μας».

Παράλληλα έχουν σταλεί οδηγίες από το Υπουργείο προς όλες τις Εταιρείες Δημοσίων Τακτικών Μεταφορών για να αποστείλουν τα στοιχεία για τα σχολικά λεωφορεία, καθώς και τα σχετικά πιστοποιητικά καταλληλότητάς τους.