Μπάσκετ Final 4: Η Ένωση και οι άλλοι τρεις



Την ερχόμενη Παρασκευή 15 Μαρτίου, θα διεξαχθεί το Final 4 στο «Κίτιον» της Λάρνακας, με τις τέσσερις ομάδες που θα συμμετάσχουν, να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τους ημιτελικούς.

 

Στα ζευγάρια των ημιτελικών υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Ας γνωρίσουμε όμως ποιοι θα είναι οι τέσσερις μονομάχοι:

 

ΑΕΚ
Η περσινή νταμπλούχα ομάδα της Λάρνακας έχει μικρό προβάδισμα για το τρόπαιο, καθώς η διοργάνωση πραγματοποιείται στην έδρα της. Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για την ΑΕΚ που είχε και την Ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην οποία έφτασε μέχρι τους 32 του θεσμού. Το τελευταίο διάστημα όμως και με τις επιστροφές δύο γνώριμων ξένων (Ντουρέν, Γκίμπσον), αλλά και την άνοδο των Κυπρίων της (Κούνας, Σιζόπουλος) έχει βρει τα πατήματά της, έχει επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος και χτυπάει νέο ντάμπλ!
 

Ομόνοια
Η «σταχτομπούτα» του Final 4. Έχει να βρεθεί στους τέσσερις του Κυπέλλου από το 2002-2003, όταν και κατόρθωσε να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης (έχασε από τον ΑΠΟΕΛ), σε μία χρονιά που έχει χαρακτηριστεί ως η κορυφαία του συλλόγου. Το «τριφύλλι» που επέστρεψε φέτος στην Α’ κατηγορία, έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να γράψει χρυσή σελίδα στην ιστορία της. Το έργο είναι δύσκολο απέναντι στην ΑΕΚ, όμως η ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου τον τελευταίο καιρό δείχνει πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα, αφού επικράτησε δύο φορές του ΑΠΟΕΛ (η μία εκτός έδρας), του Κεραυνού στον Στρόβολο και της ΑΕΛ στον Άγιο Δομέτιο.
 

Κεραυνός
Η ομάδα του Στροβόλου μπορεί να κέρδισε το πρωτάθλημα πριν από δύο χρόνια, όμως έχει να σηκώσει Κύπελλο από το 2012, τότε που στον τελικό επικράτησε της ΕΝΑΔ με 67-62. Έκτοτε έχει παίξει σε δύο τελικούς, χωρίς όμως να το κατακτήσει (το 2013 έχασε από την ΕΘΑ, το 2017 από την ΑΕΚ). Θέλει να φέρει ξανά μετά από 7 χρόνια το τρόπαιο στον Στρόβολο και έχει την ευκαιρία να το κάνει στο γήπεδο που πανηγύρισε το προπέρσινο πρωτάθλημα!

 

ΕΝΠ
Για δεύτερη χρονιά σε Final 4 Κυπέλλου η ομάδα του Παραλιμνίου, κάτι που από μόνο του αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία. Όμως στόχος της ομάδας είναι να κάνει ένα βήμα παραπάνω κάθε χρονιά. Στο πρωτάθλημα έχασε πολλά παιχνίδια στον πόντο, με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Έχει την ευκαιρία να εξαργυρώσει την καλή της εικόνα στο Κύπελλο, απέναντι όμως σε έναν δυνατό αντίπαλο, τον Κεραυνό.
Την Παρασκευή 15 Μαρτίου, με το παιχνίδι ανάμεσα σε Κεραυνό και ΕΝΠ να ξεκινάει στις 17:45 και το ΑΕΚ-Ομόνοια στις 20:30, θα είναι η μέρα της «κρίσης» για τους τέσσερις μονομάχους, ώστε να δούμε πιο θα είναι το ζευγάρι του τελικού…


REPORTER.COM.CY