Μοιράζουν ποινές φυλάκισης τα δικαστήρια για τροχαία



Σαφές μήνυμα ότι για σοβαρά τροχαία αδικήματα θα επιβάλλονται πλέον ποινές στερητικής της ελευθερίας, άρχισαν να στέλλουν τα δικαστήρια. 


Χθες, σε μια περίπτωση στάληκε στη φυλακή οδηγός για τροχαίες παραβάσεις, ενώ άλλος καταδικάστηκε άμεσα σε πρόστιμο. Δικαστήριο στη Λεμεσό καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών, 36χρονο κάτοικο Λεμεσού, αφού τον βρήκε ένοχο σε ακόλουθα αδικήματα:

 

Επικίνδυνη οδήγηση, όπου του επέβαλε δύο μήνες φυλάκιση και τρεις βαθμούς ποινής
Οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, 15 μέρες φυλάκιση
Οδήγηση χωρίς άδεια οδηγού, 15 μέρες φυλάκιση
Παράλειψη συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού, 10 μέρες φυλάκιση
Στάθμευση στην αντίθετη φορά κυκλοφορίας €1.000 εγγύηση για τρία χρόνια

Οδήγηση χωρίς τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη, €1.000 εγγύηση για τρία χρόνια.

Οι ποινές θα συντρέχουν. 

Άλλο δικαστήριο στη Λευκωσία, καταδίκασε χθες σε χρηματικό πρόστιμο €300, 4 βαθμούς ποινής και στέρηση άδειας οδήγησης για 20 μέρες, 20χρονο από την επαρχία Λευκωσίας, επειδή πιάστηκε εντός της πρωτεύουσας να οδηγεί με 94 χιλιόμετρα αντί 50 που είναι το όριο. Η Τροχαία μετά το αυτόφορο αδίκημα, ολοκλήρωσε τη διερεύνηση της υπόθεσης και την καταχώρησε τάχιστα στο δικαστήριο όπως είναι και οι σχετικές οδηγίες, ώστε να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Σε άλλη περίπτωση, στις 00:15 τα ξημερώματα χθες, μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου ανέκοψαν για έλεγχο, σε δρόμο στο Παραλίμνι, αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος. Ο οδηγός υπεβλήθη σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με θετική ένδειξη. Ακολούθησε τελική εξέταση αλκοόλης, με μικρότερη ένδειξη τα 78μg% αντί 9μg%. Αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, παραλήφθηκε από οικείο του πρόσωπο, το οποίο ανέλαβε να τον μεταφέρει στο σπίτι του.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελούν δύο από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων. Γι’ αυτό το λόγο και με στόχο την πάταξη τέτοιων οδικών συμπεριφορών, αλλά και για εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας, η Αστυνομία άρχισε από χθες παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών