Μοίρασε πρόστιμα σε επισκέπτες του Τροόδους η Αστυνομία- Τι διευκρινίζει


Σε 21 καταγγελίες για παραβίαση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων στην περιοχή του Τροόδους.

Επιπρόσθετα, τα μέλη της τροχαίας εξέδωσαν εξώδικα πρόστιμα σε 34 πολίτες για τροχαίες παραβάσεις, ενώ έκαναν τέσσερις καταγγελίες για πλανοδιοπώληση.

Σημειώνεται ότι από νωρίς το πρωί έκαναν τον γύρο του διαδικτύου εικόνες κοσμοσυρροής στην περιοχή του Τροόδους.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Αστυνομίας: 

Αυξημένη ήταν σήμερα η διακίνηση πολιτών στην περιοχή Τροόδους. Για σκοπούς τήρησης της τάξης, παροχής διευκολύνσεων στο κοινό, αλλά και παρακολούθησης της εφαρμογής των μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λειτούργησε στην περιοχή, Κέντρο Συντονισμού της Αστυνομίας. Παράλληλα μέλη του Σώματος, διενήργησαν αριθμό ελέγχων σε υποστατικά και πολίτες.

Από τους ελέγχους, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 21 καταγγελίες πολιτών, σχετικά με παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, 34 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και τέσσερις καταγγελίες για παράνομη πλανοδιοπώληση.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η παρουσία του κοινού στην περιοχή Τροόδους, επιτρέπεται μόνο για ατομική άσκηση ή άθληση, στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών και όχι για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, είναι αυξημένη για διαχείριση της  κατάστασης και έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου καλείται το κοινό και όσοι σχεδιάζουν να μεταβούν στην περιοχή του Τροόδους, να εφαρμόζουν πιστά και με ακρίβεια τις οδηγίες και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.