Μιχάλης Μεταξά: Το μπούλινγκ, οι φοβίες,η παραμόρφωση και ο ξυλοδαρμός


Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 21:15, η εκπομπή-ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ» συναντά τον ταλαντούχο Μιχάλη Μεταξά, ένα πρόσωπο με εκ γενετής παραμόρφωση… ένα νεαρό που πέρασε από 30 εγχειρήσεις, βίωσε το μπούλινγκ στο χειρότερο βαθμό του και σήμερα εξελίσσεται σ’ ένα σπάνιο θαύμα ζωής.

Γεννήθηκε σχεδόν κωφός και με το σύνδρομο Tourette, μεγάλωσε μέσα σε νοσοκομεία και τώρα μιλά 5 γλώσσες, συμμετέχει σε μπάντα, ορχήστρα και φιλαρμονική, ενώ προκαλεί έκπληξη και το γεγονός πως όταν παίζει μουσική, εξαφανίζονται διά μαγείας όλα τα συμπτώματα του συνδρόμου του…

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου μάς συστήνει τον 30χρονο Μιχάλη που εντυπωσιάζει με τις μουσικές σπουδές του, τις δεξιότητες και τα όνειρά του, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί να αρνηθεί ότι φέρει ακόμη ανοικτές πληγές μέσα στην ψυχή του. Δεν κατάφερε ποτέ να ζήσει όπως ένα φυσιολογικό παιδί και μετέπειτα όπως ένας φυσιολογικός νεαρός άνδρας, αφού ήρθε στον κόσμο με πολλά προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων και το σύνδρομο που τον αναγκάζει να κάνει σπαστικές κινήσεις, όπως γύρισμα της κεφαλής και των ματιών του (τικ), δημιουργώντας του, επιπρόσθετα, και διάφορους ψυχαναγκασμούς.

Κοιτώντας πίσω στο παρελθόν θυμάται ότι τα συμπτώματα, αλλά και η όψη του προσώπου του ήταν στο επίκεντρο της κοροϊδίας των άλλων παιδιών. Συγκεκριμένα, είχε βιώσει τον απόλυτο ρατσισμό που σε μία περίπτωση έφτασε μέχρι και στον αναίτιο ξυλοδαρμό του. Σε πρώτο πλάνο και οι γονείς, αλλά και οι φίλοι του, οι οποίοι κάνουν λόγο για ένα σπάνιο και άκακο άνθρωπο!

Τι κι αν τα ζωτικά του όργανα βρίσκονται σε ανάποδη θέση, τι κι αν το μπούλινγκ που έζησε... του προκαλεί μέχρι και σήμερα φοβία και δυσκολεύεται να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο, ο ίδιος βρίσκει διέξοδο μέσα από τη μουσική! Εντυπωσιάζει τα πλήθη με τις μελωδίες του, αρίστευσε στις σπουδές του και ονειρεύεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Ποιοι είναι οι στόχοι του για το μέλλον; Γιατί τον κυριεύει το άγχος όταν βρεθεί ενώπιον μικρών παιδιών; Ποια μηνύματα στέλνει και τι φοβάται περισσότερο απ’ όλα;

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, έρχεται ένα ιδιαίτερο επεισόδιο όπου ένας ξεχωριστός άνθρωπος θα μαγέψει με το ταλέντο και το μεγαλείο της ψυχής του!


Αρχισυνταξία-Παρουσίαση: Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου | Σκηνοθεσία: Γιώργος Νταούλης

Διεύθυνση Παραγωγής: Mόνικα Μακρυγιάννη | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κώστας Μιχαήλ

Κινηματογράφηση: Αντρέας Δανιηλίδης | Μοντάζ: Αντρέας Ιωάννου | Γραφικά: Μιχάλης Χριστοφόρου

Φωτιστής: Κωνσταντής Μέλη | Βοηθός Παραγωγής: Ρέα Σοφούλη


ΠΗΓΗ:alphanews.live