Μια ύποπτη βαλίτσα στα σκουπίδια – Ένα περίεργο περιστατικό αφηγείται ιδιοκτήτρια εστιατορίου



Ήταν τέλη περασμένου Φεβρουαρίου, πρωί Σαββάτου, όταν η ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου στην ευρύτερη περιοχή Ιδαλίου εντόπισε στον μεγάλο, πράσινο κάδο σκουπιδιών της επιχείρησής της, τον οποίο είχε βγάλει στον δρόμο το προηγούμενο βράδυ για να περιμαζέψει το περιεχόμενο το απορριμματοφόρο, μία μεγάλη, πράσινη, καρό βαλίτσα.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΡΑΝΤΑ ΛΥΣΑΝΔΡΟΥ/ΠΟΛΙΤΗΣ


Το γεγονός αυτό την παραξένεψε, για αυτό και το μοιράστηκε με τα άτομα τα οποία εργάζονται στο εστιατόριο. Δεν της γέννησε όμως τις οποιεσδήποτε υποψίες. Προσπάθησε την ίδια ώρα να σηκώσει τη βαλίτσα για να δει το περιεχόμενό της, αλλά αυτή ήταν βαριά και ασήκωτη. Παρά λοιπόν την απορία της, την άφησε στον κάδο ο οποίος μεταφέρθηκε στη θέση του, στο πίσω μέρος του εστιατορίου, όπου και παρέμεινε μέχρι με την Τρίτη, οπόταν και επαναλήφθηκε η διαδικασία της απόθεσής του επί του πεζοδρομίου έξω από το υποστατικό για το μάζεμα των σκουπιδιών. Λογικά η βαλίτσα μαζί με το λοιπό περιεχόμενο του κάδου μεταφέρθηκε στον σκουπιδόττο του Κοτσιάτη. Καμία ασυνήθιστη οσμή από τον κάδο δεν είχε καταγραφεί, όπως η ίδια αφηγείται.

Έφαγε στο μαγαζί της

Ούτε όταν συνελήφθη ο λεγόμενος «Ορέστης», μία εβδομάδα περίπου πριν από το Πάσχα για τον φόνο της Mary Rose αρχικά, πέρασε από το νου τής εν λόγω γυναίκας η οποιαδήποτε σύνδεση της βαλίτσας που βρήκε στον κάδο απορριμμάτων με τον ίλαρχο. Ωστόσο, λίγες μέρες μετά, όταν άρχισε να αποκαλύπτεται η ταυτότητα τού κατ’ ομολογία κατά συρροήν δολοφόνου, αναγνώρισε στο πρόσωπό του τον άνδρα με τον οποίο λίγες μέρες νωρίτερα είχε βρεθεί τετ- α- τετ. Ο Νίκος Μεταξάς, όπως αναφέρει στον «Π» η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, είχε συνφάγει με μια παρέα στο εστιατόριό της ένα μεσημέρι. Φορούσε τη στολή της εργασίας του, όπως επίσης γυαλιά ηλίου. Είναι 100% σίγουρη πως πρόκειται για αυτόν. Όπως μας λέει, δεν ξεχνά φάτσες, ενώ, όπως σημειώνει, το ένστικτό της δεν την ξεγελά.

Ήταν τυχαίο;

Η σύνδεση της βαλίτσας που βρήκε τέλη Φεβρουαρίου με τον 35χρονο ύποπτο έγινε όταν ξεκίνησαν οι έρευνες για τον διπλό φόνο της Λίβια Φλορεντίνα Μπουνέα, 36 χρονών από τη Ρουμανία και της κόρης της Έλενα Ναταλία, 8 χρονών, τις οποίες, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε, και όπως φρικαλέα αποκαλύφθηκε, έβαλε σε βαλίτσες πριν τις ρίξει στη λίμνη του μεταλλείου στο Μιτσερό. Πλέον το μυαλό της άρχισε να παίρνει στροφές… Μήπως στη βαλίτσα βρισκόταν ακόμα ένα πτώμα; Τι γύρευε ο «Ορέστης» στο μαγαζί της; Ήταν τυχαία η ύπαρξη της βαλίτσας στον κάδο απορριμμάτων και η παρουσία του στο εστιατόριο; Έτσι άρχισε να μοιράζεται τις σκέψεις και τις υποψίες της με κάποιους θαμώνες, και τελικά με τον «Π».

Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ έχει διαβιβάσει ήδη τις πληροφορίες που μας μετέφερε η γυναίκα και οι οποίες θα εξεταστούν από τους ανακριτές, καθώς ενδέχεται να πρόκειται για μαρτυρία η οποία συνδέεται με την υπόθεση. Ενώπιον της Αστυνομίας φτάνουν καθημερινά πληροφορίες από πολίτες σχετικά με την υπόθεση του serial killer οι οποίες διερευνώνται, διασταυρώνονται και αξιολογούνται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σβήστηκαν τα δεδομένα κάμερας

Η ιδιοκτήτρια του εστιατορίου, μόλις άρχισαν να δημιουργούνται μέσα της υποψίες για τη βαλίτσα που είχε βρει στον κάδο απορριμμάτων μερικούς μήνες πριν, για να τις διασκεδάσει αποφάσισε να ρωτήσει στη γειτονιά κατά πόσον κάποιοι γείτονες είχαν ρίξει τη μεγάλη πράσινη καρό βαλίτσα στον δικό της κάλαθο. Η απάντηση ήταν αρνητική από όλους όσους ρώτησε. Χθες, όταν ο «Π» βρέθηκε στην περιοχή για να ακούσει τη μαρτυρία της γυναίκας, αυτή αναφέρθηκε σε ιδιωτικές κάμερες οι οποίες βρίσκονται αναρτημένες σε κτήριο στον δρόμο όπου βρισκόταν ο κάλαθος και θα μπορούσαν να είχαν καταγράψει τη δραστηριότητα γύρω από αυτόν… Λόγω των καλών σχέσεων που διατηρεί η εν λόγω γυναίκα με τους γείτονές της, αυτοί, παρουσία του «Π», μπήκαν αμέσως στο σύστημα καταγραφής της κάμερας. Μόνο που τα δεδομένα που είχαν καταγραφεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου είχαν ήδη σβηστεί.