Μητέρα που κακοποιούσε τον γιο της, τον απήγαγε και διέφυγε στην Κύπρο… «Έσβησε» ο 31χρονος γιος

Τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια της ίδιας του της μητέρας φαίνεται να πέρασε 31χρονος με νοητική καθυστέρηση, η οποία τον απήγαγε βρίσκοντας καταφύγιο στην Κύπρο.

Μία φρικτή υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον των ισραηλινών αρχών έπειτα από την απόφαση κυπριακού δικαστηρίου για έκδοση της 62χρονης Ilana Hess στο Ισραήλ για υπόθεση κακοποίησης, εγκατάλειψης και απαγωγής του γιου της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Times of Israel, η 62χρονη έχασε την επιμέλεια του γιου της, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρά νοητικά προβλήματα, όταν το 2015 εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένος σε χώρο στάθμευσης στη Herzliya ενώ το δεξί του πόδι ήταν αλυσοδεμένο στο μπροστινό κάθισμα του οχήματος.

Μία εβδομάδα μετά το εν λόγω περιστατικό και ενώ αρνήθηκε να παρουσιαστεί στις αρχές για να δώσει εξηγήσεις, η Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της όπου εκεί εντόπισε τον 31χρονο με σπασμένο χέρι.

Μετά από απόφαση του δικαστηρίου της αφαιρέθηκε η κηδεμονία και ο νεαρός μεταφέρθηκε σε ίδρυμα για άτομα με νοητικά προβλήματα. Ένα χρόνο όμως αργότερα, τον Απρίλιο του 2016, η μητέρα του τον απήγαγε και τον μετέφερε στη Γερμανία όπου έμειναν για δύο μήνες και αργότερα μετακόμισαν στην Κύπρο.

Τον περασμένο Αύγουστο ο 31χρονος γιος της πέθανε στην Κύπρο, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες. Εναντίον της μητέρας είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και έπειτα από ενημέρωση των κυπριακών αρχών προχώρησαν στη σύλληψη της.

Η 62χρονη συνελήφθη στην Κύπρο και εκδόθηκε στο Ισραήλ. Το δικαστήριο δεν την κατηγόρησε για τον θάνατό του, με τις αρχές να διευκρινίζουν ότι δεν υπάρχουν υποψίες εναντίον της μητέρας, η οποία παραμένει υπό κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.