Κύπρος: Μητέρα αγωνίζεται για τη θεραπεία του 28χρονου γιου της


Η Χαρίκλεια Παύλου, από το Κολόσσι, μια βασανισμένη γυναίκα, τα τελευταία χρόνια μπήκε σ’ έναν ατέρμονο αγώνα για αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας του γιου της. Η κ. Χαρίκλεια, που συνεχίζει να τραβά τον δικό της Γολγοθά, όλα αυτά τα χρόνια πηγαινοέρχεται στην Αγγλία, καθώς ο γιος της μπαινοβγαίνει σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο για τη θεραπεία του. Ο 28χρονος σήμερα Βρυώνης, ο οποίος πάσχει από σπάνια κληρονομική ασθένεια –μεγαλοκεφαλία–, επιβάλλεται να υποβληθεί σε μια ακόμα χειρουργική επέμβαση στο Κέντρο Γενετικής του Λονδίνου.

Μέχρι τώρα η κ. Χαρίκλεια είχε σε κάποιο βαθμό και την αρωγή του κράτους με δαπάνη του οποίου είχαν καλυφθεί τα έξοδα των πρώτων εγχειρήσεων που έγιναν στον Βρυώνη. Τώρα όμως, όπως ανέφερε στον «Φ», ανέλαβε από μόνη της να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνται για τη θεραπεία του παιδιού της με τη συνδρομή οργανωμένων φορέων στην Κύπρο, αλλά και της κυπριακής παροικίας στην Αγγλία.


Η μετάβαση του παιδιού της στην Αγγλία έχει γίνει εδώ και έναν μήνα και μάλιστα ο Βρυώνης τέλος Ιουλίου έχει υποβληθεί σε μια επέμβαση, ενώ έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση αρχές Σεπτεμβρίου. Περιμένουν όμως η μητέρα του να βρει κάποια χρήματα για να πάει κοντά στο παιδί της για την ολοκλήρωση της θεραπείας του. Στην προσπάθειά της αυτή, κάτω από το βάρος αυτών και άλλων προβλημάτων, η κ. Χαρίκλεια αποτάθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και της χορηγήθηκε άδεια και διεξάγει έρανο από τις 2 Ιουλίου μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου 2019, για να καταφέρει να εξασφαλίσει ένα ποσό για τα έξοδα θεραπείας του παιδιού της στην Αγγλία.


Παράλληλα, έχει αποταθεί σε συγγενείς και φίλους ευελπιστώντας στην οικονομική τους βοήθεια, ενώ επιπρόσθετα στρέφει τις ελπίδες της στη φιλανθρωπία, αναμένοντας ότι κάποιοι άνθρωποι μπορούν να τη βοηθήσουν με την όποια, μικρή ή μεγάλη, εισφορά τους μέσω του λογαριασμού στην Ελληνική Τράπεζα: 0070562000000000209400985, ή στην Τράπεζα Κύπρου: 357003907843, ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 97652763