Μέχρι 25 ευρώ η συμπληρωμή σε γιατρούς του ΓΕΣΥ τις νύχτες


Μέχρι 25 ευρώ θα μπορούν να χρεώσουν οι προσωπικοί και οι ειδικοί γιατροί που εντάχθηκαν στο ΓΕΣΥ για επισκέψεις που δέχονται μετά τις οκτώ το βράδυ, μέχρι τις επτά το πρωί, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).
 
Σε ανακοίνωση του ο ΟΑΥ ενημερώνει ότι, οι προσωπικοί και οι ειδικοί ιατροί του ΓΕΣΥ, δύνανται να  χρεώνουν τους δικαιούχους μέχρι 25 ευρώ ως πρόσθετη συμπληρωμή για επισκέψεις που πραγματοποιούνται μετά τις 8 μ.μ. μέχρι τις 7 π.μ. τις καθημερινές και οποιαδήποτε ώρα τα Σαββατοκύριακα και τις επίσημες δημόσιες αργίες.
Από τη χρέωση αυτή εξαιρούνται οι επισκέψεις και οι υπηρεσίες ιατρών με ειδικότητα στην ακτινολογία και ακτινοδιαγνωστική, κυτταρολογία και παθολογική ανατομία.
 
Για επισκέψεις που πραγματοποιούνται σε ιατρούς οποιαδήποτε άλλη ώρα, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε χρέωση ως πρόσθετη συμπληρωμή με αιτιολογία τη χρονική στιγμή που έγινε η επίσκεψη.
 
Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ο δικαιούχος χρεωθεί με πρόσθετη συμπληρωμή (μέχρι 25 ευρώ) λόγω της χρονικής στιγμής που επισκέφθηκε τον ιατρό, τότε δεν θα χρεωθεί με οποιαδήποτε άλλα ποσά.
 
Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι διαπιστώσουν ότι η πιο πάνω πρόνοια δεν εφαρμόζεται, παρακαλούνται όπως ενημερώνουν σχετικά τον ΟΑΥ μέσω του Κέντρου Εξυπηρέτησης ΓεΣΥ στο τηλέφωνο 17000.