Μέτρα: Τηλεδιάσκεψη είχαν χθες βράδυ οι επιδημιολόγοι - Τι προκρίνουν


Το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες(20/04), με 941 περιστατικά, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός από την ημέρα έναρξης της πανδημίας στο νησί προκαλεί ανησυχία. Το ποσοστό θετικότητας ανήλθε στο 1,66%.

Η κατάσταση είναι ανησυχητική, δεδομένου ότι το κάθε κρούσμα δηλώνει περίπου δέκα επαφές, ενώ αναμένεται περαιτέρω αύξηση, δήλωσε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, Καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ Πέτρο Καραγιάννη.

Λόγω της ιδιαίτερα επιβαρυμένης επιδημιολογικής εικόνας εξανεμίζονται οι ελπίδες για χαλαρώσεις την περίοδο του Πάσχα.

Τηλεδιάσκεψη είχαν χθες βράδυ τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής. Στο επίκεντρο βρέθηκε η πίεση στο σύστημα υγείας, η κατάσταση στα σχολεία, οι ειδικές ρυθμίσεις στους Ιερούς Ναούς κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα και η πορεία των εμβολιασμών.

Κατά την τηλεδιάσκεψη έγινε ανασκόπηση της επιδημιολογικής εικόνας με τους ειδικούς να εκφράζουν έντονη ανησυχία τόσο για τα ημερήσια αρνητικά αποτελέσματα κρουσμάτων, όσο και για τις εισαγωγές στα νοσηλευτήρια, που «ασφυκτιούν». Οι ειδικοί προκρίνουν την επέκταση των περιοριστικών μέτρων, που βρίσκονται σε ισχύ, για άλλες 15 ημέρες.