Μετανάστες στo Κάβο Γκρέκο - Στο νοσοκομείο παιδίΣυνολικά δέκα άτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες βράδυ στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο και μεταφέρθηκαν στο Παραλίμνι.

 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 22.45 χθες βράδυ λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου και τη Λιμενική Αστυνομία, ότι εντοπίστηκε βάρκα με άτυπους μετανάστες, ανοικτά της θαλάσσιας περιοχής του Κάβο Γκρέκο.

 

Ακατος της λιμενικής Αστυνομίας μετέβη στη περιοχή, ρυμούλκησε τη βάρκα και την μετέφερε στο λιμάνι του Golden Coast στο Παραλίμνι.

 

Η Αστυνομία ειδοποίησε τις απαραίτητες Υπηρεσίες της Δημοκρατίας, όπως το Γραφείο Ευημερίας, την Πολιτική Αμυνα και το Τμήμα Αλλοδαπών, μέλη των οποίων μετέβησαν στη περιοχή για να πάρουν πληροφορίες για τους άτυπους μετανάστες και να τους παράσχουν είδη πρώτης ανάγκης.

 

Με την άφιξη της βάρκας στο Παραλίμνι διαπιστώθηκε ότι πάνω σ` αυτήν βρίσκονταν 10 άτομα, δηλαδή δύο γυναίκες, τρεις άνδρες, ένας ασυνόδευτος 17χρονος και 4 ανήλικα παιδιά.

 

Οι άτυποι μετανάστες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι ήταν από τη Συρία και το Λίβανο και πως κατοικούσαν στο Λίβανο.

 

Ανέφεραν επίσης ότι αγόρασαν τη βάρκα, μήκους πέντε μέτρων για το ποσό των 5 χιλιάδων ευρώ από ένα άνδρα στον Λίβανο, ο οποίος τους μετέφερε μέχρις ενός σημείου και στη συνέχεια τους έδωσε τις συντεταγμένες και με τη χρήση του GPS κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν από τη Λιμενική Αστυνομία.

 

Αμέσως μετά την άφιξη τους στη στεριά, ένα από τα παιδιά, ένοιωσε αδιαθεσία και ναυτία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες πήρε εξιτήριο.

 

Μετά τη λήψη των στοιχείων τους οι άτυποι μετανάστες μεταφέρθηκαν γύρω στις 4 σήμερα τα ξημερώματα, με τη συνοδεία της Αστυνομίας και μελών της Πολιτικής Αμυνας, στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Μεταναστών στη Κοκκινοτριμιθιά.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ