Μετανάστες Κάβο Γκρέκο: Κατάφεραν να περάσουν στις ελεύθερες περιοχές τελικά


Στις ελεύθερες περιοχές κατάφεραν να περάσουν οι εννιά από τους δέκα μετανάστες που βρίσκονταν για ώρες χθες σε βάρκα, ανοικτά του Κάβο Γκρέκο.  

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η βάρκα με τους δέκα μετανάστες, εντοπίστηκε γύρω στις έξι χθες το πρωί να πλέει οκτώ περίπου ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου εντοπίστηκε η βάρκα, μετέβησαν δύο σκάφη της Λιμενικής Αστυνομίας και ύστερα από πολύωρες διαπραγματεύσεις, οι μετανάστες ζήτησαν και τους παραχωρήθηκε νερό και ξηρά τροφή.

Γύρω στις 15.30 χθες, οι μετανάστες εξέφρασαν την επιθυμία να αποχωρήσουν και κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου.  

Ωστόσο, οι εννέα από τους δέκα μετανάστες που επέβαιναν στην βάρκα, κατάφεραν τελικά να βγουν στη στεριά και δια μέσου της νεκρής ζώνης πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές, όπου και εντοπίστηκαν από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που βρίσκονταν στην περιοχή.  

Η Αστυνομία παρέλαβε τους επτά άνδρες και δύο γυναίκες και τους οδήγησε σε Αστυνομικό Σταθμό για εξακρίβωση στοιχείων, ενώ υποβλήθηκαν και σε εξέταση για κορωνοϊό.  

Ανάλογα με τα αποτέλεσμα του τεστ για κορωνοϊό, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών "Πουρνάρα" στην Κοκκινοτριμιθιά.