Μετά τις πλαστικές καρέκλες, μπλόκο και στο αλκοόλ σε δημόσιους χώρους


Νομοσχέδιο με το οποίο επιδιώκει να βάλει τέλος στο αλκοόλ σε δρόμους, πλατείες και πεζόδρομους προωθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος θα προωθήσει σχετική νομοθεσία στη Βουλή με την οποία θα απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επιδιώκεται η άμεση ψήφιση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, ώστε να ισχύσει από τη φετινή τουριστική περίοδο.

Ουσιαστικά το νομοσχέδιο προνοεί απαγόρευση κατανάλωση αλκοόλ σε δρόμους, παγκάκια, πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους με τον υφυπουργό να στοχεύει στην «ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας  των πολιτών και των τουριστών, ιδιαίτερα σε περιοχές όπως η Αγία Νάπα», ενώ έφερε ως παράδειγμα χώρες όπως η Ισπανία και η Κροατία.

Υπενθυμίζεται ότι το Υφυπουργείο Τουρισμού είχε γίνει ξανά αντικείμενο συζήτησης μετά την πρόταση για «μπλόκο στις πλαστικές καρέκλες».  

Ο Σάββας Περδίος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επιδιώκει να αλλάξει επίσης τις νομοθεσίες για τα σκούτερ, τα αυτοκίνητα ενοικιάσεως και το ζήτημα της απαγόρευσης.