Μέσα σε λίγες ώρες ντύθηκαν στα μαύρα τρεις οικογένειες στην Κύπρο



Μέσα σε λίγες ώρες τρεις θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις σημειώθηκαν στην Κύπρο, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες των θυμάτων.

 

Το Σάββατο (1/6), σε θανατηφόρο τροχαίο έχασε τη ζωή της η 36χρονη Χρυστάλλα Κουμούσιη.  Το ατύχημα έγινε όταν αυτοκίνητο κτύπησε με σφοδρότητα δεύτερο όχημα στο πλάι. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν και οι δυο οδηγοί οι οποίοι διακομίσθηκαν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου.

Να σημειωθεί ότι σήμερα θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στην αδικοχαμένη Χρυστάλλα Κουμουσιή,  που έχασε σε θανατηφόρο τροχαίο την ζωή της, χθες Σάββατο. Η κηδεία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, στις 16:00. Η οικογένεια θα δεχτεί συλλυπητήρια στην εκκλησία, στις 15:00. Παράκληση της οικογένειας είναι όπως όλοι εναποθέσουν λευκά λουλούδια για την αγαπημένη Χρυστάλλα.

Μετά την 36χρονη Χρυστάλλα Κουμούσιη που έχασε τη ζωή της χθες σε θανατηφόρο τροχαίο στην Πάφο, λίγες ώρες μετά έχασε τη ζωή του μοτοσικλετιστής στη Λεμεσό.

Η δεύτερη τραγωδία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής (2/6) όταν 19χρονος από τη Λετονία ενώ οδηγούσε στην περιοχή του Ποταμού της Γερμασόγειας κάτω από συνθήκες που διερευνώνται έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε μεταλλικούς πάσαλους παρά τον δρόμο. Η μηχανή του ανατράπηκε ενώ ο άτυχος νέος έφερε κράνος. Ο θάνατος του 19χρονου οδηγού ήταν ακαριαίος. Από τη θεία του και ένα οικογενειακό φίλο αναγνωρίστηκε η σορός του άτυχου 19χρονου, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο λίγο μετά τα μεσάνυκτα στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τον Λετονό Matiss Daniels, μόνιμο κάτοικο Κύπρου, το όνομα του οποίου δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα καθώς αναζητούνταν συγγενικά του πρόσωπα.

Τέλος, το τρίτο θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής αυτή τη φορά στο Παραλίμνι με θύμα τον Κυριάκο Καβάζη, 32 ετών από τη Σωτήρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μοιραίο δυστύχημα συνέβη όταν 55χρονος επιχείρησε δεξιά στροφή ανακόπτοντας το δρόμο στον άτυχο Καβάζη.

Ειδικότερα, σε σημείο του δρόμο μπροστά από το Ταχυδρομείο Παραλιμνίου και κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, ο 55χρονος επιχείρησε δεξιά στροφή, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του άτυχου Καβάζη, ο οποίος οδηγούσε τη μοτοσυκλέτα του με κατεύθυνση το Παραλίμνι από τη Σωτήρα.

Από τη σφοδρή σύγκρουση ο οδηγός της μοτοσυκλέτας εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε πάσσαλο και μετά στο πεζοδρόμιο.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Παραλιμνίου, όπου οι επι καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου διακομίστηκε επίσης στο Νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Ο άτυχος Κυριάκος έχασε τη ζωή του λίγους μήνες πριν γίνει για πρώτη φορά πατέρας.  

Έκκληση Αστυνομίας μετά τα τρία θανατηφόρα τροχαία

Η Αστυνομία αισθάνεται βαθύτατη θλίψη για τις πρόσφατες  θανατηφόρες τροχαίες συγκρούσεις και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια προς τους οικείους των θυμάτων, ο άδικος χαμός των οποίων βυθίζει στο πένθος τις οικογένειες τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι, "η Αστυνομία καταβάλλει όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες για πρόληψη των θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων και απευθύνεται ξανά σε όλους, ώστε να συμβάλουμε, στη μείωση των θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, ο καθένας σύμφωνα με τη δική του ιδιότητα, ως πολίτες, ως γονείς, αδέρφια ή φίλοι, ως μέλη της Αστυνομίας, ως οδηγοί ή χρήστες του οδικού δικτύου, ως άνθρωποι".

Ο κύριος παράγοντας πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων, ήταν και παραμένει ο ανθρώπινος παράγοντας.

Είναι αδήριτη η ανάγκη για εμπέδωση της οδηγικής συνείδησης, της ορθής οδηγικής συμπεριφοράς. Είναι προσωπική ευθύνη του καθενός, να οδηγά υπεύθυνα, αμυντικά, τηρώντας συνειδητά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Μεταξύ άλλων επιβάλλεται να τηρείται πιστά το όριο ταχύτητας, η χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές, η οδήγηση χωρίς κατανάλωση οινοπνευματοδών ποτών και η μη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, αναφέρει η ανακοίνωση.

Είναι ζήτημα προσωπικής ευθύνης, αυτοσεβασμού και σεβασμού απέναντι στους άλλους, των παιδιών μας, των φίλων μας, των συμπολιτών μας, καταλήγει.


ΠΗΓΗ:sigmalive.com