Μένουν χωρίς νοσοκομείο οι κάτοικοι της επ. Αμμοχώστου!


Όπως ανακοινώθηκε επίσημα το πρωί της Παρασκευής, η αύξηση των ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία, αναγκάζει τον ΟΚΥπΥ να προχωρήσει σε εκκένωση του Νοσοκομείου Αναφοράς προκειμένου να χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου για ασθενείς που νόσησαν με covid-19.

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της επαρχίας Αμμοχώστου μένουν στην ουσία χωρίς Νοσοκομείο, καθώς ακόμα και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν θα μπορούν να νοσηλευτούν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου!


Διαφήμιση:

Acropolis Quality Food Paralimni: Ερχόμαστε στην πόρτα του σπιτιού σου με ένα τηλεφώνημα - 23 828 999☎️




Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των νοσηλευτών Αμμοχώστου, Μάριος Πολυδώρου ανέφερε ότι "αυτή τη στιγμή κλείνει και ο τελευταίος θάλαμος του Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο χειρουργικός. Γίνεται τώρα μια καινούργια ανακατανομή του νοσηλευτικού προσωπικού για να δούμε τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.  Θα προχωρήσουμε στη σωστή στελέχωση του παιδιατρικού, του γυναικολογικού, του παθολογικού και της ΜΑΦ (Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας) και μετά το προσωπικό που θα μείνει, θα το βάλουμε στον χειρουργικό θάλαμο, στον οποίο θα μεταφέρουμε, επίσης, ασθενείς με κορονοϊό, προκειμένου να δουλεύουμε με ασφάλεια, πρώτα για τους ασθενείς μας και μετά για το ίδιο το προσωπικό.

Όσον αφορά τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο Νοσηλευτικό προσωπικό, είπε  ότι "γίνεται μια νέα ανακατομή έτσι ώστε να δούμε τις ελλείψεις - γιατί υπάρχουν ελλείψεις και το προσωπικό είναι αρκετά κουρασμένο. Έχουν γεμίσει τα τρία τμήματα και υπάρχει μόνο ένα κρεβάτι στη ΜΑΦ. Όπως σας είπα πιο πριν, τώρα βρισκόμαστε σε διαδικασία να βάλουμε ασθενείς στον χειρουργικό θάλαμο. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι υποστελεχωμένο." 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πως θα ανταποκριθεί το Νοσοκομείο σε περίπτωση που υπάρξει ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα τόνισε ότι "σαν νοσοκομείο θα ανταποκριθούμε μόνο με ασθενοφόρο. Αν το πλήρωμα του ασθενοφόρου κρίνει ότι το περιστατικό χρήζει εισαγωγής, τότε θα μεταφέρει τον τραυματία στο κοντινότερο και καταλληλότερο νοσοκομείο. Δεν θα έρθει καν στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, καθώς δεν έχει θάλαμο να τον δεχτεί ούτε χειρουργείο να τον χειρουργήσει αν χρειάστεί. Το ίδιο ισχύει και για μια αιμορραγία ενός τοκετού που μπορεί να χρήζει μιας επείγουσας καισαρικής, το ίδιο ισχύει και για τους εμφραγματίες κλπ."

Ο Δρ. Χρήστος Κυπρή, ειδικός παθολόγος και συντονιστής των γιατρών στο Νοσοκομείο Αναφοράς, δήλωσε: "Τώρα έχουμε 50 ασθενείς. Το νοσηλευτικό προσωπικό είναι πανέτοιμο να ανταποκριθεί. Υπολογίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν περισσότεροι ασθενείς και γίνονται τα πλάνα, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες του Νοσοκομείου με την ενίσχυση προσωπικού. Χρειαζόμαστε ακόμα τρεις γιατρούς και δέκα νοσηλευτές."

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Ττάκκας