Μείωση ασθενών στο ΓΝ Αμμοχώστου


Συνολικά 17 ασθενείς  με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Μέχρι τις έντεκα το πρωί στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από τους 17 ασθενείς, οι τρεις νοσηλεύονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.
 
Η κατάσταση της υγείας των τριών ασθενών στη ΜΑΦ κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς καλή και σταθερή.
 
Σήμερα έγινε μία εισαγωγή ασθενούς στο Νοσοκομείο Αναφοράς και δόθηκαν δύο εξιτήρια σε άτομα των οποίων τα αποτελέσματα  της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν για κορωνοϊό ήταν αρνητικά.
 
Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου, όπου θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.
 
Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου – Νοσοκομείου Αναφοράς "θέλουμε να στείλουμε το αισιόδοξο μήνυμα ότι μειώνεται ο αριθμός των εισαγωγών στο Νοσηλευτήριο και πως τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος για περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, φέρνουν καλό αποτέλεσμα».
 
Η κα. Χατζηγιάννη εξέφρασε επίσης «ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο για τη θετική ανταπόκριση του στα μέτρα που λαμβάνει το κράτος και το Υπουργείο Υγείας για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού».