Το μεγάλο φεστιβάλ που θέλει να φέρει στην Αγία Νάπα ο Καρούσος


Άστεγο παραμένει το "AfroBanana Festival"μέχρι στιγμής, ένα από τα μεγάλα ετήσια πολιτιστικά γεγονότα της χώρας το οποίο διεξάγεται τα τελευταία εννέα χρόνια. 

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του ο "Φιλελεύθερος", αίτια είναι η άρνηση του διευθυντή Τμήματος Δασών, ο οποίος απέρριψε το αίτημα χορήγησης άδειας για τη διοργάνωση του εν λόγω μουσικού φεστιβάλ που διοργανώνει η MKO Alternative Brains Rule για τέσσερις μέρες,ειτε στο δασικό εκδρομικό χώρο Κορμού, είτε στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, αναφέρει ότι "παρόλο που το Φεστιβάλ έχει πολιτιστική και περιβαλλοντική πτυχή και διοργανώνεται από μη κερδοσκοπικό οργανισμό, αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι πάγια πολιτική του Τμήματος να μη χορηγεί άδειες για διεξαγωγή επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εντός των κρατικών Δασών". 

Κάλεσμα Καρούσου στο "AfroBanana Festival": Ελάτε στην Αγία Νάπα

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Εργων, Γιάννης Καρούσος, προέβη το πρωί της Τετάρτης σε μια ανάρτηση στην οποία δίνει την ιδέα όπως το φεστιβάλ πραγματοποιηθεί στην Αγία Νάπα. 

Όπως αναφέρει αυτά τα events, αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία προσέλκυσης τουριστών και ενίσχύσης της τουριστικής εμπειρίας. 

Παράλληλα τονίζει ότι υπάρχει χώρος στα 17 ποδοσφαιρικά γήπεδα, τα οποία διαθέτουν υποδομή και ήδη διοργανώνονται εκεί και άλλα γνωστά μουσικά φεστιβάλ. 

Επίσης, μεταξύ άλλων, υπόσχεται πως αν το αίτημα γίνει αποδεκτό, θα το πάρει είναι και ο ίδιος εκεί! 

Αυτούσια η ανάρτησή του: 

"Τα mega events όπως το AfroBanana Festival  αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία προσέλκυσης τουριστών και ενίσχύσης της τουριστικής εμπειρίας.  Είναι κρίμα ένα επιτυχημένο φεστιβάλ το οποίο έχει καθιερωθεί και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες να μην μπορεί να βρεί χώρο διοργάνωσης.  Προτείνω στο φεστιβάλ να αποταθεί στο Agia Napa Municipality - Δήμος Αγίας Νάπας . Υπάρχει χώρος ( τα 17 ποδοσφαιρικά γήπεδα) τα οποία διαθέτουν υποδομή και ήδη διοργανώνονται εκεί και άλλα γνωστά μουσικά φεστιβάλ. 

Θα είναι μια μοναδική ευκαιρία τόσο για το φεστιβάλ όσο και για το Δήμο Αγίας Νάπας για να καθιερώσουν ακόμα ένα μεγάλο μουσικό γεγονός, και να προσελκύσουν τουρισμό εγχώριο και από το εξωτερικό. 

Το φεστιβάλ επίσης θα επωφεληθεί και από τις χιλιάδες τουρίστες της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά. Η καλύτερη απόδειξη πως μπορεί ένα φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής να προσφέρει οικονομικά, κοινωνικά και ιδιαίτερα πολιτιστικά αποτελεί το γνωστό φεστιβάλ #wacken στη Γερμανία . Δείτε το σχετικό ντοκιμαντέρ με την ονομασία full metal village 

https://m.youtube.com/watch?v=uZjNhF-HPsE

Ο Δήμος της Αγίας Νάπας πάντα πρωτοπορεί με τον πολιτισμό και αυτά τα φεστιβάλ προωθούν και ενισχύουν τον πολιτισμό. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν αποταθούν στην Αγίας Νάπας ο Δήμος και όχι μόνο θα το αγκαλιάσει αλλά και θα το βοηθήσει να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Με τον όρο όμως ότι θα συνεχίσει η διοργάνωση και τα επόμενα χρόνια στη Αγία Νάπα . Για μένα προσωπικά your welcome to Ayia Napa #ayianapa

Αυτά τα φεστιβάλ #megaevents  πρέπει να υποστηρίζονται από όλους και ιδιαίτερα από το Υφυπουργείο Πολιτισμού - Deputy Ministry of Culture CY  που δεν πρέπει να μείνει μόνο στην αποστολή επιστολών αλλά δυναμικά και ενεργά να το βοηθήσει και στο

Υφυπουργείο Τουρισμού - Deputy Ministry of Tourism  που πρέπει να κατάνοησει τη σημασία αυτού του φεστιβάλ για τον τουρισμό 

Φίλοι του afrobanana εαν το αίτημα γίνει αποδεκτό να είστε σίγουροι ότι θα είμαι και εγώ  εκεί. Γ αυτό και σηκώνω και εγώ τη φωνή μου μαζί σας."