Μεθυσμένοι στην Αγία Νάπα φώναζαν και επιτέθηκαν σε αστυνομικούς


Δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και απασχόλησης, και δύο συλλήψεις προσώπων για αδικήματα πρόκλησης ανησυχίας και μέθης σε δημόσιο μέρος, προέκυψαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αστυνόμευσης στις τουριστικές περιοχές της επαρχίας Αμμοχώστου, το βράδυ που πέρασε. Παράλληλα έγινε αριθμός καταγγελιών που αφορούν στη λειτουργία υποστατικών, καθώς και αριθμός καταγγελιών τροχαίων παραβάσεων.  

Η επιχείρηση αστυνόμευσης διεξήχθη στο πλαίσιο της καθημερινής δράσης της Αστυνομίας στις τουριστικές περιοχές Πρωταρά και Αγίας Νάπας, για αποτελεσματικότερη πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος, εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και προστασίας των πολιτών. Στην επιχείρηση μετείχαν μέλη των αστυνομικών σταθμών Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, του ΟΠΕ, του ΤΑΕ, της ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Αμμοχώστου), της ΥΑ&Μ Αμμοχώστου, του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης, και της Τροχαίας Αμμοχώστου, καθώς και μέλη της ΜΜΑΔ.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 34 υποστατικά, ενώ ελέγχθηκαν και 49 πρόσωπα. Από τους ελέγχους, προέκυψαν 15 καταγγελίες που αφορούσαν στη λειτουργία υποστατικών. Συγκεκριμένα, έγιναν πέντε καταγγελίες για παραβάσεις του ωραρίου λειτουργίας αντίστοιχου αριθμού υποστατικών, πέντε καταγγελίες που αφορούσαν παραβάσεις σχετικά με την άδεια εκπομπής ήχου σε πέντε υποστατικά, και πέντε καταγγελίες σχετικά με την πώληση οινοπνευματοδών ποτών κατά παράβαση των όρων της άδειας πώλησης οινοπνευματοδών ποτών σε πέντε υποστατικά.

Επίσης έγιναν 28 καταγγελίες για διάφορες παραβάσεις τροχαίας από οδηγούς οχημάτων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων της Αστυνομίας, για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και εργοδότησης, άντρας ηλικίας 27 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη Δημοκρατία, εντοπίστηκε να εργάζεται σε ταχυφαγείο στην Αγία Νάπα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή.

Παράλληλα, δεύτερος άντρας, ηλικίας 27 ετών, υπήκοος τρίτης χώρας, ο οποίος διαμένει νόμιμα στη Δημοκρατία, εντοπίστηκε σε περιοχή στην Αγία Νάπα, να εργάζεται χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, προσεγγίζοντας τουρίστες που διακινούνταν πεζοί στο δρόμο, στους οποίους προσπαθούσε να πωλήσει εισιτήρια για είσοδο σε μπυραρία της περιοχής.

Οι δύο 27χρονοι οδηγήθηκαν στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκαν και κατηγορήθηκαν γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης, αποδεσμεύτηκαν, για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση υπόθεσης παράνομης απασχόλησης. Εναντίον των εργοδοτών τους διερευνώνται υποθέσεις παράνομης εργοδότησης.

Επιπρόσθετα, έγιναν δύο συλλήψεις για αδικήματα πρόκλησης ανησυχίας σε δημόσιο μέρος, διασάλευσης της ειρήνης, μέθης, δημόσιας εξύβρισης, και επίθεσης κατά αστυνομικού.

Συγκεκριμένα, άντρας ηλικίας 21 ετών, εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας που διενεργούσαν πεζή περιπολία σε περιοχή της Αγίας Νάπας, γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, να κινείται απειλητικά εναντίον διερχόμενων πολιτών και να τους φωνάζει, προκαλώντας ανησυχία. Αυτός βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 21χρονου, ο οποίος την ίδια ώρα επιτέθηκε εναντίον ενός από τα μέλη της Αστυνομίας, σπρώχνοντας τον με τα χέρια του.

Νωρίτερα, στην περιοχή της Πλατείας Αγίας Νάπας, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη άντρα 22 ετών, ο οποίος κατά τη διάρκεια ελέγχου από μέλη της Αστυνομίας, άρχισε να φωνάζει προκαλώντας ανησυχία, ενώ επίσης επιτέθηκε εναντίον ενός από τα μέλη της Αστυνομίας, σπρώχνοντας τον με τα χέρια του.

Ο 22χρονος αρχικά υποβλήθηκε σε έλεγχο από τα μέλη της Αστυνομίας, μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο που κινείτο στην περιοχή. Στην κατοχή του δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε επιλήψιμο.

Οι δύο άντρες τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων, με τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας να διερευνά τις δύο υποθέσεις.

Οι συντονισμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.