Με πόσα εκατομμύρια πήρε ο Alpha το Τατουάζ από τον ΣΚΑΪ;

Όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής του Ανδρέα Γεωργίου από τον ΑΝΤ1 

Μπορεί να έχει περάσει ενάμισης χρόνος από την μεταγραφή του Ανδρέα Γεωργίου και της ομάδας του από τον ΑΝΤ1 στον Alpha, αλλά αυτά που έμαθα είναι άκρως ενδιαφέροντα για το Ν.1 σίριαλ σε νούμερα τηλεθέασης για δέυτερη σεζόν στην ελληνική τηλεόραση.

Ήταν 12 Μαίου του 2017 όταν ο Alpha ανακοίνωσε ότι ο γνωστός παραγωγός - σκηνοθέτης και ηθοποιός υπέγραψε στο κανάλι της Κάτζας και τον ακολούθησαν η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου και ο παραγωγός και ηθοποιός Κούλης Νικολάου.

Μεγάλη επιτυχία του Alpha, τώρα που την κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, μεγάλη ήττα όμως, όχι τόσο για τον ΑΝΤ1 που είχε αποφασίσει να μην ανανεώσει με τους παραπάνω μετά την επιτυχία του "Μπρούσκο", όσο για τον ΣΚΑΙ που ναι, πρώτη φορά το διαβάζεται εδώ, είχε μπει για τα καλά στη διεκδίκηση της επιτυχημένης ομάδας. Οι συζητήσεις του Γεωργίου με Alpha και Σκαι είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από τον Μάιο του 2017, όταν είχε στα χέρια του έναν πιλότο της σειράς "το τατουάζ" και "κόκκινο νυφικό".

Ο Alpha που είχε ξεκινήσει να επενδύει στη μυθοπλασία ήθελε πολύ τον εμπορικό Γεωργίου στο κανάλι, αλλά τότε η κραταιά Άλκιστης Μαραγκουδάκη προσπαθούσε να "χτίσει" τη μυθοπλασία στον ΣΚΑΪ στη λογική ότι το κοινό των rialities του Τούρκου παραγωγού Acun δεν είναι σταθερό και δεν αποτελεί "κεκτημένο" του σταθμού, κάτι που χτίζει η επιτυχημένη μυθοπλασία σε ένα κανάλι.

Ο ΣΚΑΪ είχε κάνει μια προσφορά στον Γεωργίου της τάξης των 3.5 εκατομμυρίων ευρώ για Τατουάζ και Κόκκινο Νυφικό για ένα χρόνο.

Ο Alpha μετά από πολλές συζητήσεις και το επιχείρημα ότι το κοινό του θα αγκαλιάσει πιο γρήγορα το σενάριο της Βάνας Δημητρίου, προσέφερε το ποσό των 5.5 εκατομμυρίων ευρώ για ένα χρόνο για τα δύο σίριαλ. Δύο εκατομμύρια διαφορά δηλαδή.

Τότε η Μαραγκουδάκη αποφάσισε να βγει στην αντεπίθεση και να κάνει μεγαλύτερη προσφορά, αφού υποστήριζε ότι με αυτά τα δύο σίριαλ ο ΣΚΑΪ θα χτίσει δικό του κοινό στην μυθοπλασία. Δεν πήρε ποτέ όμως το "πράσινο φως" από την Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία μόλις είχε εγκατασταθεί στο γραφείο της στο κανάλι του Φαλήρου. Αυτή ήταν, όπως μαθαίνω και η πρώτη σοβαρή διένεξη μεταξύ των δύο κυριών του ΣΚΑΪ, με αποτέλεσμα ο Alpha να ηγείται για δύο χρόνια της αγοράς με το Τατουάζ και ο Γεωργίου να αποτελεί πλέον το πιο περιζήτητο πρόσωπο στα κανάλια για επιτυχημένη μυθοπλασία.

Συγκεκριμένα, γύρω στα 5.6 εκατομμύρια ευρώ έκλεισε η αρχική, ετήσια συμφωνία μεταξύ Alpha και Γεωργίου, με το ποσό να έχει ανέβει αυτή τη χρονιά. Είναι μεγάλα τα νούμερα, αλλά και πολλά τα λεφτά τελικά.


ΠΗΓΗ: ΦωτοΣΤΕΦΑΝΟ/ Gossip-tv