Με εμπειρία και τεχνογνωσία οι δύο Ισραηλινοί δύτες στην Κόκκινη Λίμνη (ΒΙΝΤΕΟ)

Bόρεια και κοντά στην όχθη της Κόκκινης Λίμνης στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του Μιτσερού, επιχειρούν σήμερα τα μέλη της ΕΜΑΚ, που συνεχίζουν για 38η ημέρα τις έρευνες για εντοπισμό της σορού της 30χρονης Μαρικάρ Βαλτέζ από τις Φιλιππίνες.


Όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του Alpha Κύπρου Νεκτάριος Μαρκέτος, ο δύτης διερεργεί έρευνες στο σημείο που υπέδειξε ο 35χρονος καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος στους ανακριτές, ότι έριξε την ταξιδιωτική βαλίτσα, με τη σορό της άτυχης Μαρικάρ.


Έρχονται οι δύτες από το Ισραήλ


Τις επόμενες ώρες αναμένεται η άφιξη στην Κύπρο δύο δυτών από το Ισραήλ που θα φέρουν υπερσύγχρονο εξοπλισμό και θα συνδράμουν στις προσπάθειες των Αρχών για εντοπισμό της βαλίτσας. Το σχετικό διάβημα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ισραήλ, έγινε μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και αμέσως δόθηκε θετική απάντηση από τη γείτονα χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δύτες συμμετείχαν σε παρόμοιου τύπου έρευνες σε λίμνες και διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία.


 

Σηματοδοτούν κρίσιμα σημεία στη λίμνη Μεμί


Από χθες οι άντρες της ΕΜΑΚ άρχισαν τη σηματοδότηση κρίσιμων σημείων στη λίμνη Μεμί της κοινότητας Ξυλιάτου, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 35χρονου αξιωματικού της Εθνικής Φρουράς, έριξε στο νερό τη σορό της 6χρονης Sierra. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στην Κόκκινη Λίμνη, το πεδίο των ερευνών θα μεταφερθεί στη λίμνη Μεμί, με τη συμμετοχή των δύο Ισραηλινών δυτών





Πηγή: alphanews.live