Με βροχές και καταιγίδες οι επόμενες ημέρες – Η πρόβλεψη

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή, ενώ στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, οι τιμές της οποίας θα αυξομειώνονται.

Σήμερα (20/10), το πρωί ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες, στα ορεινά, το εσωτερικό, τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά παράλια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως βόρειοι ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και στα ανατολικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά θαλάσσιοι, γενικά ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 31 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα νότια παράλια, γύρω στους 28 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, μέχρι 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.  Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, τα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 19 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, το μεσημέρι και το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές χωρίς να αποκλείεται και καταιγίδα, στα ορεινά, το εσωτερικό, τα ανατολικά και τα νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Τη Δευτέρα θα εμφανίζονται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, από νωρίς το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά, το εσωτερικό και τα βόρεια παράλια.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα εμφανίζονται αυξημένες ψηλές νεφώσεις, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται, από νωρίς το απόγευμα, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί λίγο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.