Ματσάκης: Το πρόβλημα εάν αποσύρει την ομολογία ο «Ορέστης»



Ανησυχία για την πορεία των ερευνών σχετικά με την ανεύρεση των θυμάτων του 35χρονου καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, εξέφρασε ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης. 

 

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», θεωρεί πως η ανεύρεση των βαλιτσών είναι εύκολη, ωστόσο όσον αφορά την 6χρονη Sierra που ο 35χρονος ομολόγησε ότι άφησε στην λίμνη Μεμί, θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί, είτε με κάμερες, είτε με Sonar, είτε με δύτες. 

 

Αυτά τα μέσα, είπε, δεν θα αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρχουν και άλλα πτώματα. 

 

Υποστήριξε εκ νέου την άντληση του νερού από τις λίμνες, ούτως ώστε όπως είπε, να υπάρχει κάποια βεβαιότητα για την ύπαρξη ή όχι άλλων πτωμάτων. 

 

Όσον αφορά τους εμπειρογνώμονες που έφτασαν στην Κύπρο από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο κ. Ματσάκης ανέφερε πως δεν πιστεύει ότι θα βοηθήσει ιδιαίτερα η παρουσία τους. 

 

Παράλληλα, σημείωσε πως η υπόθεση στο Δικαστήριο θα είναι προβληματική, καθώς δεν υπάρχει αίτιο θανάτου των πτωμάτων που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα. 

 

Εάν ο 35χρονος αποσύρει την ομολογία του θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, σημείωσε. 

 

Επιπλέον, τόνισε ότι πρέπει να εξακριβωθεί η τύχη των ελλειπόντων προσώπων καθώς είναι πιθανόν κάποιοι εξ αυτών να είναι θύματα φόνου. 

 

Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να ελεγχθούν οι κινήσεις του 35χρονου στα κατεχόμενα, τα οποία επισκεπτόταν συχνά.