Ματσάκης: Η 19χρονη Βρετανίδα υπήρξε θύμα βιασμού


Για τρεις και πλέον ώρες κράτησε η κατάθεση του τελευταίου μάρτυρα υπεράσπισης στη δίκη της 19χρονης Βρετανίας, που δικάζεται για υπόθεση δημόσιας βλάβης σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με ψευδή καταγγελία για ομαδικό βιασμό.

Ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης, αναλύοντας μία μία τις φωτογραφίες που λήφθηκαν από την κατηγορούμενη το βράδυ μετά τον «βιασμό» της, υποστήριξε ότι σε αυτές διακρίνονται συστάδες από μώλωπες και κακώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός της, σε χέρια και πόδια, οι οποίες παραπέμπουν σε πιθανό βιασμό της.

 Κάτι που ενισχύεται και από το γεγονός ότι εντοπίστηκαν ίχνη αίματος στον κόλπο της. Επέκρινε επίσης τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, που διενήργησε ιατροδικαστική εξέταση στην κατηγορούμενη μετά την καταγγελία του βιασμού, για το γεγονός ότι δεν λήφθηκαν φωτογραφίες του κορμού της (του άνω μέρους του σώματος).

Σύμφωνα με όσα λέχθηκαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης του κυρίου Ματσάκη, σε προφυλακτικά που βρέθηκαν εκτός του διαμερίσματος όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, εντοπίστηκαν υγρά από τρία τουλάχιστον άτομα, ενώ στα σεντόνια του κρεβατιού από τέσσερα άτομα.

Ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Αδάμος Δημοσθένους, υποστήριξε ότι τα όσα κατέθεσε ο κύριος Ματσάκης δεν στηρίχθηκαν σε μελέτη όσων κατέθεσαν για την υπόθεση, αλλά σε όσα του είπαν οι δικηγόροι της κατηγορούμενης.

Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος των λεχθέντων κατά τη σημερινή διαδικασία δεν μπορούν να δημοσιοποιηθούν, καθώς το περιεχόμενό τους είναι ακατάλληλο.

Το Δικαστήριο αναμένεται σε να ανακοινώσει ημερομηνία για τελικές αγορεύσεις των συνηγόρων στην υπόθεση και πιθανόν ημερομηνία για ανάγνωση της απόφασης.