Ματσάκης: Αθώοι οδηγήθηκαν στην φυλακή και ένοχοι έχουν αθωωθεί (ΒΙΝΤΕΟ)


Ανατροπή δεδομένων φαίνεται πως έφερε το πόρισμα της Χαράς Σπηλιοπούλου, σχετικά με το θάνατο της 28χρονης Λέσια Μπίκοβα, η οποία εντοπίστηκε νεκρή στην Πέτρα του Ρωμιού.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος που συνελήφθη ως ύποπτος για το θάνατο της αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη Παρασκευή αφού τελικά από το πόρισμα της Σπηλιοπούλου δεν φάνηκε να προέκυψαν στοιχεία που να δείχνουν οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης ανέφερε ότι η κατηγορία εναντίον του 31χρονου δεν ήταν για απόπειρα φόνου αλλά για φόνο και βιασμό. «Αυτό σημαίνει ότι θα είχε καταδικαστεί σίγουρα σε ισόβια. Είμαι σίγουρος ότι έχουν οδηγεί αθώοι στη φυλακή και ότι ένοχοι έχουν αθωωθεί.

Έχω επανειλημμένα  θέσει το θέμα της ιατροδικαστικής και των προβλημάτων της αλλά δεν γίνεται τίποτε. Κουράστηκα να λέω τα ίδια πράγματα, ακόμη και η νομοθεσία, είναι του '40 και χρήζει αλλαγών.  Δυστυχώς δεν αλλάζουν τα πράγματα, εδώ είναι η Κύπρος, εδώ είναι η Δημοκρατία της μπανανιάς, στην μπανανιά κατοικούν πίθηκοι και δεν ενδιαφέρονται να αλλάξουν πράγματα» είπε ο κ. Ματσάκης.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της κ. Σπηλιοπούλου είπε ότι «πέρασαν 13 ημέρες για να έχει η αστυνομία ένα ασφαλές πόρισμα. Έφεραν μια καθηγήτρια από το εξωτερικό για να επιθεωρήσει το πτώμα και αυτή η καθηγήτρια έκανε 9 ημέρες, εγώ τα έδωσα στα πρώτα 5 λεπτά της επιθεώρησης και απορεί κανείς πως γίνεται μια καθηγήτρια πανεπιστήμιου να κάνει 9 ημέρες να δώσει ένα πόρισμα για στραγγαλισμό που είναι ένα απλό ιατροδικαστικό θέμα».

Τόνισε ότι χρειάζεται εποπτεία η ιατροδικαστική, «εδώ στην Κύπρο η άσκηση της ιατροδικαστής δεν υπόκειται σε έλεγχο, δεν υπάρχει έλεγχος της ποιότητας. Κανείς δεν θέλει να ελέγχεται θέλουν να ασκούν την ειδικότητα τους όπως θέλουν και αν πεθάνει και κανένας μέσα –μέσα δεν βαριέσαι. Μας ταΐζουν μπανάνες γιατί μας θεωρούν πιθήκους».